Drum care leagă trei comune, reabilitat cu fonduri europene

Valoare totală a proiectului este de 6, 1 milioane de euro / Sursa foto: kemna.ro

Un drum care străbate trei comune din Sălaj a fost reabilitat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Valea Agrijului, în valoare totală de opt milioane de lei.

‘Este vorba de reabilitarea drumului dintre localităţile Poarta Sălajului-Răstolţ-Agrij-Păuşa, cu ramificaţie spre cătunul Peţ. Drumul are o lungime de 18, 7 kilometri şi străbate trei comune: Românaşi, Agrij şi Buciumi. Această investiţie, în valoare totală de 7.834.000, fără TVA, a început în 2011 şi a fost finalizată în acest an. Noi spunem că lucrările sunt de calitate foarte bună. Este accesul spre patru localităţi cu legături spre DN1F Zalău – Cluj Napoca şi legături spre drumurile judeţene DJ10A şi DJ 108R’, a declarat joi, la festivitatea prilejuită de finalizarea lucrărilor de reabilitare, Pamfil Berar, primarul comunei Agrij.

Potrivit sursei citate, investiţia a fost realizată în cadrul proiectului ‘Dezvoltarea zonei Valea Agrijului, prin reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare şi înfiinţarea serviciului public de deszăpezire, întretinere drumuri şi spaţii verzi şi înfiinţarea de servicii sociale’, iniţiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Valea Agrijului şi finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), Măsura 322.

‘Este o investiţie microregională, pentru că drumul deserveşte mai multe comunităţi din trei comune şi face posibilă nu doar legătura între aceste comunităţi, ci poate fi şi un motiv de a investi aici, în viitor. Acest drum face aproape completă infrastructura în această microregiune şi în principal în Agrij. Comuna poate fi chiar un model de studiu în ceea ce înseamnă echiparea teritoriului cu infrastructură de bază: drumuri, alimentare cu apă, canalizare, infrastructură socială, şcoală, after-school, bază sportivă. Potrivit cutumelor, acesta ar fi un motiv suficient ca zona să simtă şi din punct de vedere economic avantajele acestor investiţii. (…)Chiar dacă infrastructura edilitară şi socială este rezolvată, răspunsul pe care îl aşteptam nu vine cu aceeaşi promptitudine din partea mediului de afaceri’, a declarat, la rândul său, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Proiectul implementat de ADI Valea Agrijului, în valoare totală de 6, 1 milioane de euro, a inclus şi alte obiective. Până în prezent a fost reabilitat şi modernizat un centru de zi în localitatea Românaşi, fiind reabilitat şi căminul cultural din localitatea Agrij. De asemenea, asociaţia a achiziţionat patru utilaje: un multifunţional pentru drumuri, o autobasculantă, un autogreder şi un buldoexcavator. Până la finalul acestui an se va finaliza reţeaua de canalizare şi staţia de epurare din comuna Românaşi, în cadrul aceluiaşi proiect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu