Dosar penal şi amenzi de 130.000 de lei pentru munca la negru

Un angajator s-a ales cu dosar penal

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj au control în cursul lunii august, în domeniul relaţiilor de muncă, 98 de agenţi economici. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, la opt dintre aceştia au fost identificate  13  persoane care lucrau fără forme legale de angajare, angajatorii fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 130.000 lei.

Pentru alt angajator, prins că a primit la muncă fără forme legale de angajare şase persoane ITM Sălaj a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria din raza teritorială a constatării faptei.

Alte amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, a dispoziţiilor privind sărbătorile legale şi munca  de noapte, dar şi pentru necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale sau completarea registrului cu date eronate sau incomplete .

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 70 de unităţi,  36 dintre acestea fiind sancţionate cu avertisment pentru diverse deficienţe.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu