Deznodământ în “Mioriţa” sălăjeană: “baciul” sibian, condamnat la 12 ani de închisoare

Ciobanul şi-a omorât colegul de stână şi l-a desfigurat pe altul

Traian Ilie Mircea, ciobanul criminal de 30 de ani din judeţul Sibiu, care în seara de 1 martie l-a omorât în bătaie pe colegul său de stână, în vârstă de 37 de ani, şi l-a băgat în comă pe celălalt cioban, a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru omor deosebit de grav.

Sentinţa a fost pronunţată luni, 9 septembrie, de judecătorii Tribunalului Sălaj şi vine la numai şase luni de la producerea teribilei crime, care s-a petrecut în 1 martie la o stână din localitatea sălăjeană Cliţ, comuna Băbeni. Potrivit anchetatorilor, tragicul eveniment ar fi avut loc pe fondul unor neînţelegeri mai vechi dintre cei patru ciobani care aveau grijă de oile unui localnic, dar şi din cauza consumului de alcool. În seara cu pricina, la stână au fost, se pare, doar trei dintre cei patru ciobani. După ce şi-au terminat treaba, cei trei s-au dus să se culce – doi dintre ei într-o colibă de la stână, iar al treilea – agresorul – pe nişte baloţi de paie de afară. La un moment dat, se pare că acesta s-a trezit, a luat o bâtă şi a intrat cu ea în coliba în care dormeau ceilalţi doi şi a dat cu ea, la nimereală, în bieţii ciobani. Pe unul dintre ei l-a desfigurat omorându-l pe loc, celălalt scăpând cu viaţă, însă în stare foarte gravă, stând în comă timp de mai multe zile. Ca o ironie a sorţii, ciobanul criminal venise, se pare, la stâna de la Cliţ cu doar două zile înainte de teribila sa faptă. Se pare că, imediat după sosirea sa în Sălaj, victima l-ar fi ameninţat în mai multe rânduri, ceea ce ar fi creat o stare conflictuală între cei doi.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ciobanul din Sibiu are de plătit 6.768, 99 lei actualizaţi cu dobânda BNR la data plăţii către Spitalul Judeţean Zalău şi la 498 lei către Serviciul de Ambulanţă Sălaj. De asemenea, el trebuie să le achite câte 20.000 lei daune morale copiilor victimei. Instanţa l-a obligat şi la plata a 4700 lei cheltuieli judiciare către stat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu