Despre anexarea Ardealului de către Ungaria şi despre „iadul” de la Roşia Montană, cu Gheorghe Funar

Gheorghe Funar a venit la Zalău însoţit de secretarul general al PRM, Corneliu Ciontu

Liderul PRM Gheorghe Funar a fost prezent astăzi la Zalău, unde a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre perspectivele PRM, dar şi despre scenarii apocaliptice referitoare la Roşia Montană şi despre eternul subiect al anexării Ardealului de către Ungaria.

Gheorghe Funar a precizat că PRM se află în reorganizare şi că a început deja strângerea de semnături pentru reînscrierea partidului, astfel încât formaţiunea să poată participa la alegerile de anul viitor. Liderul PRM a precizat că persoanele interesate să facă parte din acest partid ar putea fi chiar preşedinţi de filiale, pentru că s-a decis suspendarea, timp de un an, a condiţiei din statut potrivit căreia este nevoie de vechime în partid pentru a candida pentru o funcţie.

Gheorghe Funar a vorbit şi despre Roşia Montană, descriind, în termeni apocaliptici, ce s-ar întâmpla acolo dacă firma canadiană ar începe exploatarea. A vorbit despre tone de explozibili care ar urma să arunce în aer patru sate, nouă biserici, opt cimitire şi patur munţi, care ar provoca mii de „cutremure devastatoare”la fiecare două zile – „iadul pe pământ”, a apreciat el.

Funar nu a ratat nici ocazia de a vorbi despre problema Ardealului, anunţând că vecinii unguri pregătesc pentru anul viitor „Diktatul de la Bruxelles”, prin care Ardealul ar fi declarat mai întâi autonom, iar apoi ar urma să fie anexat Ungariei. El a spus că ungurii deţin deja 35 la sută din proprietăţile din Ardeal şi că încearcă să devină populaţie majoritară acordând gratuit cetăţenie maghiară românilor, atrăgându-i cu beneficiile ce decurg din acest statut.

Distribuie:

Postaţi un comentariu