Desfiinţarea posturilor vacante transformă Camera Agricolă din direcţie în serviciu

CJ Sălaj va desfiinţa 14 posturi neocupate / Sursa foto: magazinsalajean.ro

Consiliu Judeţean (CJ) Sălaj va desfiinţa 14 posturi neocupate, ca urmare a aplicării OUG 77/2013, Muzeul Judeţean pierde şi el opt posturi, însă cea mai notabilă modificare este transformarea Camerei Agricole din direcţie în serviciu public, datorită lipsei unui singur post în organigramă.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri, din cele 25 de posturi neocupate în organigrama instituţiei judeţene 14 vor fi desfiinţate, diferenţa fiind reprezentată de posturi exceptate de la aplicarea OUG 77/2013, pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice. Este vorba de opt consilieri, trei inspectori de specialitate, un referent, un îngrijitor curăţenie şi un muncitor calificat. Aparatul propriu al CJ Sălaj va avea în urma reducerii posturilor 121 de angajaţi, la care se adaugă preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi.

Efectele ordonanţei se fac simţite şi la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, unde şapte posturi vor fi tăiate din organigramă, dintr-un total de 56. Dintre acestea, şase erau pentru muncitori şi unul pentru un custode sală.

În cazul Camerei Agricole, schimbarea este una importantă, deoarece desfiinţarea a cinci porturi vacante din cele 20 va duce la transformarea acesteia din direcţie în serviciu public, cu efect direct asupra salariului şefului instituţiei. Noile reglementări prevăd un minim de 16 posturi pentru înfiinţarea unei direcţii, în cazul Camerei Agricole numărul total al angajaţilor urmând a fi de doar 15.

Distribuie:

Postaţi un comentariu