Decizia în problema căldurii din Zalău, amânată de instanţă pentru joi

Primarul Radu Căpîlnaşiu a susţinut azi o conferinţă de presă

Tribunalul Sălaj a amânat pentru joi, 24 octombrie, pronunţarea în dosarul în care lichidatorul fostului concesionar al serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat din Zalău, E Star Distriterm, cere anularea contractului de vânzare de către societate, aflată în faliment, a conductei de termoficare a Zalăului către firma-mamă din Ungaria.

Decizia de amânare a fost anunţată, astăzi, de primarul Radu Căpîlnaşiu, într-o conferinţă de presă, în care a ţinut şi să răspundă unor acuze aduse municipalităţii de conducerea firmei din Ungaria, acuze redate într-un cotidian local. Primarul spune că prin acuzaţiile formulate şi publicate în presă, firma din Ungaria nu doreşte altceva decât să pună presiune pe instanţă. Cât despre reproşul celor de la E Star Budapesta potrivit căruia Primăria Zalău ar fi pus piedici în calea dezvoltării firmei mixte româno-maghiare E Star Distriterm, edilul neagă, evident, existenţa unor astfel de piedici şi spune că dificultăţile pe care E Star le-a avut în dezvoltare pornesc, de fapt, de la nerealizarea de către ei a investiţiei la care s-au angajat în partea de producţie. „Au cumpărat doar terenul. Şi atât”, a declarat Radu Căpîlanaşiu.

Indiferent de partea cui este dreptatea, cert este că disputa dintre cele două părţi afectează asigurarea căldurii în sistemul centralizat de încălzire, în special în şcoli. Iar problema nu se va rezolva degrabă pentru că, indiferent de soluţia de joi a intanţei, ea nu va fi definitivă, iar până la rămânerea ei definitivă conducta ce face obiectul litigiului nu poate fi folosită decât, eventual, în baza unui contract de închiriere.

Distribuie:

Postaţi un comentariu