Daniel Funeriu, Teodor Baconschi şi Cristian Petrescu, prezenţi la inaugurarea sediului de la Zalău a Partidului Mişcarea Populară

Sediul Mişcării Populare din Zalău a fost inaugurat joi, , 7 noiembrie

Trei foşti membri ai Cabinetului Boc au participat, joi, 7 noiembrie, la inaugurarea sediului Partidului Mişcarea Populară – filiala Sălaj. Sediul va fi comun cu cel al Fundaţiei Mişcarea Populară şi se află la parterul Hotelului Porolissum, deţinut de preşedinta filialei Sălaj a fundaţiei, Lia Stanca.

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară s-a referit, în discursul său de la Zalău, la viziunea fundaţiei referitoare la unificarea dreptei. „Este limpede că obiectivul principal trebuie să fie acela de a uni electoratul de dreapta, care s epoate face în jurul proiectului reformis început de Traian Băsescu”.

Picture 431

Fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, Funeriu a vorbit despre problema decontării navetei pentru elevi, catalogată drept „o problemă uriaşă cu care se confruntă România şi care are drept consecinţă abandonul şcolar. „Anul 2013 este anul cu cel mai mic număr de copii înscrişi în clasa a IX-a din istoria modernă a României”, a apreciat el în acest context.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedinte PMP, a venit la Zalău cu vestea că Partidul Mişcarea Populară va fuziona, în perioada următoare, cu Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu. „Am finalizat discuţiile cu Mihai Răzvan Ungureanu şi cu Forţa Civică pentru ca cele două partide să fuzioneze, să putem da un candidat puternic la prezidenţiabilele de anul viitor”, a spus el.

Picture 432

Cel de-al treilea ministru din Guvernul Boc, Cristian Petrescu, înlocuitorul Elenei Udrea la Ministerul Dezvăltării, a anunţat, din postura de seceretar general al Mişcării Populare, şi care va fi candidatul la preşedinţie a viitorului partid, format în urma fuziunii: „Suntem cu toţii de acord că Mihai Răzvan Ungureanu este cea mai bună variantă de prezindeţiabil”, a spus acesta.

Revenit la Zalău ca şi vicepreşedinte al PMP, după ce în februarie a fost aici ca şi susţinător al moţiunii Monicăi Macovei pentru preşedinţia PDL, Adrian Papahagi şi-a centrat discursul pe săgeţi aruncate înspre Guvernul USL, dar şi între aşa-zişii colegi de dreapta, PNL şi PDL, pe care îi acuză de „blat”, în sensul că nu mai promovează şi nu susţin valorile de dreapta.

Întrebaţi cum văd unificarea dreptei în raport cu PDL, liderii Mişcării Populare au răspuns, prin Teodor Baconschi, că se vor aşeza la discuţii cu democrat-liberalii „când în PDL se va produce o reformă şi când nu se vor mai dezice de guvernarea Boc, care a fost o guvernare de sacrificiu”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu