Criza demografică taie din numărul taxiurilor din Zalău

În Zalău vor rămâne 276 de taxiuri

Numărul taxiurilor din Zalău va fi redus cu patru, o hotărâre în acest sens fiind inclusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de luni, 26 august.

Reducerea numărului taxiurilor din Zalău este motivată de reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre prin faptul că populaţia oraşului a scăzut, potrivit rezultatelor recensământului din 2011, foarte mult. Mai exact, de la 62.927 de locuitori câţi număra oraşul în 2002, în numai nouă ani populaţia a scăzut la 56.202 persoane.

Deocamdată, reducerea autorizaţiilor de taxi nu este foarte mare, fiind propusă doar reducerea obţinută deja pe cale naturală a patru dintre cele 280 de autorizaţii, după ce titularii acestora au decedat. În Zalău rămân, astfel, 276 de taxiuri, dintre care 267 sunt destinate transportului de persoane, iar nouă – transportului de bunuri.

Municipalitatea avertizează, însă, că nu numai că nu se pune problema eliberării de noi autorizaţii ci că se are în vedere reducerea în continuare a numărului taxiurilor din Zalău. Mai exact, tot pe cale naturală, Primăria vrea să reducă numărul autorizaţiilor până la limita legală, care este de cel mult patru taxiuri la mia de locuitori. Asta ar însemna, în oraşul nostru, 224 de autorizaţii, mai mult cu 52 decât în prezent.

Distribuie:

Postaţi un comentariu