Criză de locuinţe sociale, dar şi de seriozitate

Blocul de locuinţe sociale C3 este frecvent teatrul unor scandaluri

Consilierii locali din Zalău reuniţi luni în şedinţă au aprobat acordarea de locuinţe sociale pentru opt persoane sau familii din oraş care au solicitat acest lucru Primăriei.

În total, în ultimele luni nu mai puţin de 309 persoane au cerut Primăriei Zalău să le dea o locuinţă socială. Potrivit viceprimarului Daniela Coţa, motivul pentru care doar în opt cazuri a fost aprobată acordarea unei locuinţe nu este neapărat numărul insuficient de spaţii, ci faptul că solicitanţii nu au mers până la capăt cu demersul lor. Mai exact, dintre cele 309 persoane care au depus cereri, doar nouă au depus la Primărie un dosar complet. Pentru opt dintre acesta cererea a fost aprobată, cea de-a noua fiind respinsă din cauza amenzilor neplătite către municipalitate pe care persoana în cauză le avea. Restul de 300 de solicitanţi s-au rezumat la a depune o cerere, fără să mai aducă, apoi, documentele necesare la dosar în baza cărora să se facă ierarhizarea necesară pentru stabilirea listei de beneficiari.

Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Primăriei Zalău, în evidenţa Direcţiei de Patrimoniu sunt 99 de locuinţe sociale. Patru dintre ele sunt disponibile în acest moment şi îi vor primi pe primii patru beneficiari aprobaţi în şedinţa de ieri. Este vorba, în toate cele patru cazuri, de locuinţe eliberate în blocul C3 din Dumbrava după evacuarea unor persoane care locuiau acolo ilegal. Ceilalţi patru vor primi locuinţele pe măsură ce vor fi eliberate alte spaţii.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. monica says:

    buna si ceilalti 4 famili unde vor locui tot in c3 nu cred ca se poate ptr ca sunt famili de 5 4 persoane cum credeti ca vor locui acele persoane acolo intre romi si mai ales in mizeria de nedescrisa credeti ca este posibil multumesc

Postaţi un comentariu