Consilierii PDL cer demisia sau revocarea din funcţie a “administratorului – pericol public” Radu Nistorescu

Cluadiu Bîrsan şi Vasile Dărăban cer demisia lui Radu Nistorescu

Impasul în care s-a ajuns, la Zalău, în ceea ce priveşte asigurarea încălzirii în şcoli, ar trebui plătit cu demisia. Cel puţin asta consideră consilierii locali PDL Claudiu Bîrsan şi Vasile Dărăban că ar trebui să se întâmple, după ce Executivul Primăriei a amânat rezolvarea problemei până ce s-a ajuns, iată, în prag de iarnă, cu copii de se zgribulesc de frig în sălile de clasă sau de grupă.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri, 4 octombrie, la sediul PDL, cei doi consilieri locali l-au indicat drept principal vinovat de această situaţie pe administratorul public al oraşului, liberalul Radu Nistorescu, alături, bineînţeles, de primarul (tot liberal) Radu Căpîlnaşiu.

„Deşi în luna martie, prin Hotărârea Consiliului Local n.r66/19.03.2013 am alocat suma de 1.450.000 de lei pentru achiziţionarea tronsonului de conductă de la societatea E Star Budapesta şi l-am mandatat pe primarul Radu Căpîlnaşiu să senze contractul de vânzare cumpărare a acesteia, aflăm după şase luni, din presă, că nu s-a mai întâmplat nimic în această problemă. Nu numai că aflăm, dar simţim pe propria piele, noi şi copiii noştri, care sunt nevoiţi să înveţe sau să se joace în frigul din şcoli şi grădiniţe”, a declarat, în cadrul conferinţei, consilierul local Claudiu Bîrsan.

Referitor la ultimele demersuri ale Primăriei, care, după ce timp de şase luni nu a răscumpărat conducta de termoficare de la E Star, a decis, luna trecută, să o închirieze la preţul de 500 de lei pe lună, Bîrsan spune că ele denotă incompetenţă. „Municipalitatea a făcut o ofertă modică pentru închirierea acestui tronson, considerată ridicolă de către proprietar, Într-adevăr, preţul incompetenţei nu poate fi atât de mic. Cu 500 de lei pe lună nu închiriezi nici măcar o garsonieră”, a apreciat el.

Cât despre deplasarea făcută joi, 3 octombrie, la Budapesta, de către administratorul public Radu Nistorescu şi primarul Radu Căpîlnaşiu, în scopul de a încerca să-i înduplece pe cei de la E Star să le închirieze conducta, Bîrsan spune că s-a făcut fără mandat din partea Consiliului Local. Principal vinovat de această situaţie în care s-a ajuns este considerat de pedelişti Radu Nistorescu, acesta dovedind, în opinia lor, că „nu este administrator public, ci pericol public pentru copiii noştri”. Prin urmare, consilierii PDL cer „demisia sau revocare acestuia din funcţie”.

„Eu cred că un gest de onoare ar fi să-şi dea demisia. Noi vom cere, oricum, în Consiliul Local un raport de activitate şi i evaluare a indicatorilor de management”, a declarat Claudiu Bîrsan.

Contactat telefonic, Radu Nistorescu spune că nu îşi pune problema unei demisii, pentru că el consideră că nu am greşit cu nimic.

„Eu zic că mi-am făcut treaba cât de bine s-a putut. Ei pot să ceară demisia mea. E dreptul lor să ceară orice. În opoziţie poţi spune ce vrei, n-ai nicio resposabilitate”, a declarat administratorul public.

Reamintim că neînţelegerile dintre Primăria Zalău şi firma E Star din Ungaria asupra conductei magistrale de termoficare a oraşului, aflată în proprietatea firmei, fac imposibilă furnizarea căldurii în sistemul centralizat de încălzire, la care sunt racordate în principal unităţile de învăţământ. Zilele acestea, cu temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă, şcolile şi grădiniţele au recurs la tot soiul de „artificii” pentru a face faţă frigului din sălile de clasă şi grădiniţe, de la scurtarea duratei orelor de curs (la 40 de minute) şi a pauzelor (la 5 minute), la încălzire cu radiatoare şi calorifere electrice.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu