Centru de recuperare medicală şi balneoterapie la Crasna

Sursa foto: salajulpursisimplu.ro

Un modern centru de recuperare medicală şi balneoterapie a fost finalizat recent în comuna Crasna, în urma unei investiţii totale de circa 750.000 de lei, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, comunităţii locale şi spitalului din localitate în cadrul căruia va funcţiona.

Deşi partea de clădire şi dotări a fost realizată, pentru ca centrul să fie funcţional mai trebuie rezolvată problema angajaţilor, respectiv a unui medic specialist şi a personalului medical auxiliar.

‘Având în vedere patologia cronică, populaţia îmbătrânită, cu multiple afecţiuni care necesită recuperare medicală, dar şi faptul că există un medic rezident având ca specialitate recuperarea, acest centru vine în întâmpinarea nevoilor populaţiei. Managerul spitalului din Crasna va încerca încheierea unui contract de prestări servicii cu un medic în specialitatea respectivă, până când va sosi medicul care este actualmente rezident’, a declarat luni Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Senatorul UDMR Vegh Alexandru a precizat că se vor face demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru angajări de personal care să deservească noul centru, în condiţiile în care angajările în sistemul bugetar sunt blocate.

‘Sper ca cei de minister să înţeleagă faptul că este un motiv bine întemeiat pentru aceste angajări. În plus, dat fiind că în Crasna s-a descoperit o sursă de apă termală, mai trebuie realizată, pentru acest centru, aducţiunea apei ce va fi utilizată la tratamentele balneare’, a precizat Vegh Alexandru.

Potrivit acestuia, investiţia de la Centrul de recuperare, medicină fizică şi balneoterapie din cadrul Spitalului de boli cronice din Crasna a fost de circa 750.000 de lei, din care 89% asiguraţi de Ministerul Sănătăţii, 8% din veniturile proprii ale spitalului şi 3% finanţate locală. Centrul dispune de o modernă bază de tratament cu compartiment de kinetoterapie şi electro-fototerapie, piscină şi jacuzzi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu