Cel mai bun pompier din lume la tenis de masă este din Sălaj

Dan Fărcaş este campion mondial la tenis de masa

Pompierul sălăjean Dan Fărcaş şi-a reconfirmat supremaţia mondială în tenisul de masă, în competiţiile rezervate pompierilor şi poliţiştilor.

 Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Jacodi, Dan Fărcaş a devenit din nou campion mondial după ce a câştigat, la simplu, Campionatul mondial al poliţiştilor şi pompierilor, desfăşurat în  perioada 31 iulie-12 august la Dublin (Irlanda). Împreună cu colegul său Alexandru Labo, Dan Fărcaş a ocupat şi poziţia a treia la dublu

Campion de meserie

Dan Fărcaş este un veteran al podiumurilor de premiere la tenis de masă. Primul contact cu acest sport l-a avut la 7 ani, când se ţinea după fratele lui mai mare care practica acest sport. După doi ani, antrenorul Victor Puie l-a luat în serios pe Dan Fărcaş şi l-a transformat într-unul din cei mai buni jucători de tenis de masă din România. A câştigat medalii la fiecare categorie de vârstă şi aproape la toate concursurile naţionale la care a participat, iar la 14 ani a luat aurul european cu echipa României. La 16 ani s-a întors în Zalău, după doi ani petrecuţi la Bistriţa, în lotul olimpic. După ce a absolvit facultatea de sport, Dan Fărcaş s-a angajat la pompieri. Fărcaş participă şi la competiţiile organizate de pompieri în ţară şi în străinătate.

Din 2007, de când s-a angajat la Detaşamentul din Zalău, Dan Fărcaş a urcat pe prima treaptă a podiumului la toate concursurile naţionale ale pompierilor şi a câştigat de două ori titlul de campion mondial, în 2008, la Liverpool, şi la Vancouver, în 2009.  În 2010 a participat la Campionatul Mondial pentru pompieri şi poliţişti, din Coreea de Sud, obţinând locul 3 la dublu şi locul 4 la simplu. Premiile au continuat să vină şi în 2011 şi 2012, pompierul din Zalău adjudecându-şi mai multe medalii naţionale şi balcanice.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu