Care sunt cele mai bănoase job-uri din Sălaj

Cel mai bine plătit sălăjean a câştigat anul trecut, în medie, 22.000 de lei pe lună

Proiectele derulate prin fonduri europene le-au adus la doi sălăjeni în cursul anului trecut salarii care i-ar face invidioşi şi pe bancheri. Printre cei mai bine plătiţi sălăjeni se mai află magistraţi, un medic, un lucrător din domeniu sportului, un angajat al unei firme de mobilă dar şi un consultant în afaceri şi management.

Potrivit informaţiilor primite de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj, cel mai mare venit net realizat din salarii în cursul anului trecut a fost de 260.238 de lei şi aparţine unui angajat al unei organizaţii non-guvernamentale din Zalău, rezultat cel mai probabil din derularea unor proiecte cu finanţare europeană. Locul al II-lea este ocupat de un salariat al al unei fabrici de mobilă din Crasna, care a câştigat anul trecut 211.068 de lei. Urmează un alt reprezentant al ONG-urilor din Zalău, cu un salariu de 190.336 de lei.

Domeniul sportului este reprezentat printr-un salariat, din Zalău, care a câştigat anul trecut 153.735 de lei. Un alt zălăuan a câştigat 141.110 lei din asistenţă spitalicească, iar un medic – tot din Zalău – a adunat din salarii 140.245 de lei.

Primul magistrat din top apare pe locul 7, cu un salariu anual de 125.722 de lei. Locul 8 este adjudecat, cu un salariu net de 125.711 lei, de un zălăuan ce activează în domeniul consultanţei pentru afaceri şi management, în timp ce pe ultimele două locuri din topul 10 al celor mai bine plătiţi salariaţi sălăjeni avem alţi doi magistraţi, unul cu 119.378 de lei, altul cu 118.746 de lei.

Trebuie făcută precizarea că, spre deosebire de anii trecuţi, când în evidenţele Finanţelor apăreau şi angajaţi din multinaţionale, care ocupau, de regulă, primele locuri, anul acesta instituţia nu ne-a putut furniza date despre salariile lor, aşa că acest clasament este întocmit fără a ţine cont de salariile de pe platforma industrială a Zalăului.

Cu un an în urmă, cel mai mare salariu îl avuse tocmai un angajat din de pe platforma industrială a Zalăului, care a acumulat, într-un an, numai din salarii, 337.473 de lei net (în medie peste 28.000 de lei pe lună). Urma un „coleg” de pe aceeaşi platformă, care a adunat 301.629 de lei. Tot din industria Zalăului provenea, anul trecut, şi cel de-al treilea salariu, în cuantum de 219.169 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu