Caravană a fondurilor europene, în satele din judeţ

'Caravana fondurilor europene pentru satul românesc' va ajunge în 30 de comune din judeţul Sălaj / Sursa foto: rasunetul.ro

‘Caravana fondurilor europene pentru satul românesc’, desfăşurată sub sloganul ‘PNDR vine în satul tău’, va ajunge până la finalul lunii noiembrie în peste 30 de localităţi din Sălaj, pentru a oferi informaţii cu privire la sprijinul pentru derularea proiectelor finanţate din bani europeni, potrivit Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP).

Potrivit unui comunicat de presă OJPDRP Sălaj, pe toată perioada campaniei – august-noiembrie 2013 – cetăţenii din mediul rural din aproximativ 30 de comune din judeţ vor primi consiliere cu privire la derularea proiectelor pe care le implementează.

‘Informaţiile se vor axa pe sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor, iar promotorii care activează în cadrul campaniei vor comunica beneficiarilor, dar şi publicului participant informaţii privind: respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi, realizarea şi respectarea graficului de eşalonare a plăţilor efectuate prin PNDR, derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor, dar şi posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural. De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesaţi în a-şi dezvolta spiritul antreprenorial necesar în derularea proiectelor europene’, se arată în comunicatul instituţiei.

Potrivit reprezentaţilor OJPDRP Sălaj, această a două etapă a campaniei mai cuprinde şi activităţi de analiză a capacităţii de comunicare prin organizarea unor acţiuni de tip ‘Client Misterios’, prin care va fi stabilit nivelul de performanţă al procesului informativ prin verificarea modului în care angajaţii agenţiei se adresează beneficiarilor şi răspund nevoilor de informare ale acestora.

Obiectivul principal al campaniei de informare ‘PNDR vine în satul tău’ este creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin acest program.

În prima etapă a campaniei, derulată în perioada martie – mai, ‘Caravana fondurilor europene pentru satul românesc’ a poposit în alte 28 de localităţi din judeţul Sălaj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu