Autospeciale noi pentru pompierii din Transilvania de Nord

Sursa foto: ifz.ro

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judele Sălaj, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Bihor şi Bistriţa Năsăud vor primi, anul viitor, câte o maşină pentru intervenţii la înălţime. Dotarea se va face în cadrul celei de-a treia etape a proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial, şi este implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară din Transilvania de Nord. Consiliul Judeţean Sălaj, în calitate de membru fondator al Asociaţiei, a aprobat în şedinţa de vineri, 27 septembrie, participarea la dotarea cu şase astfel de maşini pentru intervenţii la înălţime, câte una pentru fiecare dintre cele şase judeţe din regiune. Participarea reprezintă contribuţia de 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile din proiect, în sumă de 38.666 lei.

Implementarea acestei etape a proiectului va începe în anul 2014, motiv pentru care şi suma reprezentând contribuţia Consiliului Judeţean va fi inclusă în bugetul pe anul viitor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, maşinile respective sunt, de fapt, autoscări, cu care se va putea interveni până la 30 de metri înălţime. Noile autospeciale vor putea fi folosite pentru intervenţii în apartamentele de la etajele superioare (ele fiind dotate inclusiv cu tunuri de apă), dar şi în cazurile – frecvente –  în care pompierii militari sunt chemaţi să îndepărteze bucăţi de tencuială desprinse ori ţurţuri de gheaţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu