Alimentele de la UE, distribuite la Zalău începând de luni

Aliemntele vor fi distribuite, la Zalău, într-un punct termic din Brădet

Pachetele cu produse alimentare asigurate de Uniunea Europeană în cadrul Planului European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate vor fi împărţite beneficiarilor din Zalău începând de luni, 14 octombrie.

După cum au anunţat deja reprezentanţii Primăriei Zalău, de anul acesta punctul de distribuţie nu va mai fi la parterul blocului Poştei din Brădet, ci în punctul termic 38 de pe strada Avram Iancu, în spatele Liceului Sportiv. Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, cei 5.742 de beneficiari din Zalău îşi vor putea ridica pachetele cu alimente de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

Pachetele includ 17 kilograme de făină albă, nouă kilograme de făină de mălai, cinci litri de ulei, un pachet de paste, un borcan de zacuscă, unul de miere, trei kilograme de zahăr şi 800 de grame de roșii în bulion. Beneficiarii ar urma să primească şi 1, 2 kilograme de conservă de porc, produs care, însă, nu a ajuns încă la depozit, motiv pentru care el va fi distribuit ulterior. Potrivit lui Alexandru Başa, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, conservele de carne vor ajunge în judeţ în 24 octombrie, dată după care vor putea fi distribuite beneficiarilor.

În majoritatea comunelor din Sălaj şi în celelalte oraşe din judeţ distribuirea a început deja, chiar dacă primăriile au dat doar o parte dintre produse, pentru că pe celelalte nu le aveau încă. La nivelul judeţului, 37.516 de persoane sunt declarate eligibile în acest program.

Reamintim că listele cu beneficiarii programului sunt întocmite de Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj și cuprind persoane care primesc ajutor social, persoane cu handicap grad I și II,  pensionari cu venit până la 400 de lei și persoane cu pensie specială până la 400 lei, șomeri, atât cei indemnizați cât și cei neindemnizați.

Distribuie:

Postaţi un comentariu