Admiterea la Academia de Poliţie a făcut fericiţi şase sălăjeni

Şase tineri din Sălaj au fost admişi anul acesta la Academia de Poliţie

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti a afişat zilele trecute rezultatele admiterii din acest an. Şase tineri din Sălaj figurează printre candidaţii admişi.

Trei dintre cei şase tineri din judeţul Sălaj au fost admişi la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti pe locurile destinate pregătirii viitorilor ofiţeri jandarmi. Toţi trei au fost admişi printre primii, unul dintre ei intrând chiar al patrulea pe ţară.

Primii doi admişi din Sălaj sunt fraţii gemeni Sergiu şi Septimiu Păuşan. Sergiu a intrat de pe locul a patrulea, cu media 8, 50, iar Septimiu al şaselea, cu 8, 20. Cel de-al treilea sălăjean intrat la academie la jandarmi este Lucian Pop, admis pe locul al nouălea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, în total şapte candidaţi din Sălaj au fost înscrişi în cursa pentru unul dintre cele 50 de locuri puse la dispoziţie în acest an de Academia de Poliţie pentru arma Jandarmi, patru fiind respinşi. Alţi cinci au încercat să intre la forma de învăţământ fără frecvenţă, patru dintre ei lucrând deja ca şi subofiţeri jandarmi, iar unul fiind încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj. Niciunul dintre cei cinci nu a fost admis.

Pentru Poliţie şi Poliţia de Frontieră s-au înscris la selecţie 32 de sălăjeni. Potrivit Mariei Cristea, reprezentantul biroului de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, după testarea psihologică au mai rămas doar 20, şase înscrişi pentru fără frecvenţă, iar dintre cei 14 de la zi – patru optând pentru Poliţia de Frontieră iar 10 pentru Poliţie. Dintre cei 20 care s-au dus, astfel, pentru a susţine examenele de la Bucureşti, doar trei au reuşit să fie declaraţi admişi, toţi trei la Ordine şi Siguranţă Publică. Este vorba despre Dacian Groze, Paul Chirilă şi Mihai Sabău.

Pentru arma Pompieri anul acesta nu s-a înscris, din Sălaj, niciun candidat şi asta – spune purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi – din cauza întârzierii cu care s-a trimis de la Bucureşti anunţul de recrutare.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu