ADMITERE LICEU 2013: Care sunt specializările la care s-a intrat cu cele mai mari medii

Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău are şase specializări în Top 10 / FOTO Olimpia Man

Niciun liceu din Sălaj nu este prezent în topul 50 al specializărilor la care s-a intrat, anul acesta, cu cele mai mari medii de admitere, top întocmit de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cel mai aproape de a intra în acest top a fost specializarea Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, unde media ultimului admis a fost de 9, 59 – mai puţin cu zece sutimi decât media ultimului admis la specializarea de pe locul 50 din topul naţional. Locul 2 în clasamentul judeţean al celor mai mari medii de admitere îl ocupă tot o specializare de la CNS. Este vorba despre Matematică – Informatic bilingv engleză, unde ultima medie de admitere a fost în acest an 9, 50. Şi pe locurile 3 şi 4 sunt tot specializări de la CNS – Filologie, locul 3, cu ultima medie de admitere 9, 42, respectiv Matematică – Informatică, unde ultima medie a fost 9, 28.

Locul 5 este adjudecat tot de specializarea Matematică – Informatică, însă de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, unde ultima medie cu care s-a intrat anul acesta a fost de 9, 03.

Următoarele două locuri sunt ocupate de două specializări de la CNS – Ştiinţe ale Naturii limba maghiară, cu 8, 93 ultima medie, şi Matematică – Informatică limba maghiară, cu 8, 92.

Pe locul 8 este specializarea Economic de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, unde ultima medie a fost 8, 72, iar pe locul 9 o altă specializare de la acelaşi colegiu, Filologie, unde ultimul intrat a avut media 8, 66.

Ultima poziţie a topului 10 judeţean este ocupată de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, unde la Matematică – Informatică s-a intrat cu medii de peste 8, 66.

La polul opus, avem şapte specializări la care mediile de intrare au fost mai mici de 4. Cu cea mai mică medie s-a intrat, în Sălaj, la Liceul Tehnologic nr.1 Sîg, liceu care, nu întâmplător, se numără de mai mulţi ani printre unităţile cu grad de promovare zero la bacalaureat. Media ultimului admis a fost aici 3, 54. La alte 20 de specializări s-a intrat cu medii cuprinse între 4  şi 5.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu