521 de candidaţi aşteptaţi luni la prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă

Probele scrise încep de la ora 9.00

521 de candidaţi sunt aşteptaţi luni, 26 august, să susţină prima probă scrisă a examenului de bacalaureat – sesiunea de toamnă.

Proba începe de la ora 9.00, candidaţii urmând să aibă la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul primirii lor. Din totalul de 868 de candidaţi înscrişi în Sălaj, 521 vor susţine, potrivit inspectorului şcolar Marcel Lucaciu, proba de limba şi literatura română. Candidaţii sunt repartizaţi în trei centre de examen: unul în Zalău, la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, unul în Şimleu Silvaniei, la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, şi unul în Jibou, la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu”.

Marţi, 27 august, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 august, cea obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. Ultima probă, la alegere, va fi susţinută de candidaţi vineri, 30 august. Lucrările vor fi corectate la centrul de evaluare de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Primele note vor fi afişate în 2 septembrie, afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, fiind programată pentru data de 5 septembrie.

Reamintim că la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au prezentat, în Sălaj, 2.225 de candidaţi. 1.298 dintre ei au reuşit să promoveze examenul, rezultând, astfel, un procent de promovare la nivel d ejudeţ de 58, 34 la sută, cu puţin peste media pe ţară, de 56, 4 la sută.

Distribuie:

Postaţi un comentariu