437 de şcoli şi-au deschis azi porţile pentru elevi

Trei clase pregătitoare încep anul la Şcoala Gheorghe Lazăr

Cei aproximativ 39.500 de copii şi elevi înscrişi în învăţământul preuniversitar sălăjean au revenit de astăzi în bănci. 437 de unităţi şi-au deschis porţile pentru ei, 18 dintre ele fără a avea autorizaţie sanitară de funcţionare.

 

Festivităţile de deschidere a noului an şcolar au avut loc în şcolile din Sălaj de la ora 9.00, excepţie făcând doar Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae”, unde festivitatea a început cu o jumătate de oră mai târziu. Vremea ploioasă a încurcat puţin planurile festivităţilor, dar până la urmă emoţia unui nou început a fost cea care a dat nota dominantă a zilei, nu ploaia.

 

La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău, “responsabili” cu emoţiile au fost copiii din cele trei clase pregătitoare şi părinţii lor, care le-au cunoscut astăzi pe învăţătoarele care, timp de cinci ani, îi vor ajuta să aibă un start cât mai reuşit în viaţa de şcolar. Emoţii au avut şi cele trei clase care s-au despărţit în  iunie de cele trei învăţătoare şi care păşesc, de astăzi, în clasa a V-a, elevii de aici urmând să fie ajutaţi să treacă mai uşor peste provocarea de a avea profesori diferiţi la fiecare materie de diriginţii lor.

 

Şcoala Gheorghe Lazăr este cea mai bine plasată şcoală gimnazială din Sălaj în topurile realizate în ultimii ani de portalul admitereliceu.ro. Anul acesta, media mediilor de admitere ale tututor absolvenţilor şcolii a fost de 8, 87, locul al doilea fiind adjudecat de Şcoala “Simion Bărnuţiu” din Zalău, cu 8, 73, iar locul al treilea de Şcoala “Corneliu Coposu”, cu 8, 67.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu