18 şcoli sălăjene fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Şcolile neautorizate nu au apă curentă (foto realitatea.net)

Deşi numărul lor a scăzut simţitor faţă de anul trecut, în Sălaj mai sunt 18 unităţi de învăţământ, şcoli din grădiniţe, care îşi aşteaptă elevii tot fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit informaţiilor primite de la doctorul Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, toate cele 18 unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare sunt din mediul rural şi sunt de nivel preşcolar şi primar. Este vorba despre unităţi care nu au putut fi autorizate din punct de vedere sanitar pentru că aici nu s-a investit nimic în ultimii ani şi nu întrunesc condiţiile necesare în acest sens. Directorul DSP spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că sunt şcoli cu puţini copii, ameninţate în fiecare an de închidere sau comasare şi care nu au beneficiat, din această cauză, de modernizări sau igienizări. Potrivit Ligiei Marincaş, sunt şcoli care, în general, nu au nici alimentare cu apă potabilă şi nu au nici grupuri sanitare conforme.

Modul în care în şcoli sunt asigurate condiţiile pentru începerea anului şcolar fac, inclusiv prin autorizare sanitară, este verificat în această perioadă şi de inspectorii şcolari, care derulează până în 30 august o inspecţie tematică. De la 1 septembrie, în şcoli vor face verificări şi inspectorii DSP, care se vor concentra în special pe unităţile fără autorizaţie sanitară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu