120 de persoane şi-au găsit un loc de muncă la bursa absolvenţilor

Circa 120 dintre participanţii la bursa locurilor de muncă destinată absolvenţilor, organizată vineri, la Zalău, au fost selectaţi în vederea angajării, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.

‘La bursă au participat absolvenţi ai ultimei promoţii de învăţământ, dar şi persoane din alte categorii de vârstă, care caută un loc de muncă. Din cei 67 angajatori contactaţi, au participat la bursă 27, oferind 181 de locuri de muncă. Estimăm că au participat 295 de persoane, dintre care 240 au fost tineri absolvenţi. Au fost selectate, în vederea încadrării, 120 de persoane’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Ionel Mureşan, directorul AJOFM Sălaj.

Potrivit sursei citate, la bursa locurilor de muncă de vineri, cele mai multe posturi oferite au fost în industria confecţiilor – 50, în domeniul asigurărilor – 33 şi în servicii, în meseriile de vopsitor, sudor, electrician, vânzător, tâmplar precum şi muncitori necalificaţi. Pentru absolvenţii studiilor superioare au fost disponibile cinci joburi.

Până la finalul lunii august, la AJOFM Sălaj solicitaseră înregistrarea ca persoane în căutare de loc de muncă un număr de 838 absolvenţi ai promoţiei 2013, din care 342 beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

La sfârşitul lunii august rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului era de 5, 35%, numărul total al şomerilor înregistraţi fiind de 5.619.

Distribuie:

Postaţi un comentariu