Viktor Orban a venit la Sapientia Cluj în blugi şi cu gluga pe cap

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sosit, joi seară, la sediul Universităţii maghiare Sapientia din Cluj, inaugurat anul trecut şi finanţat de Guvernul Ungariei, iar în cursul serii avea programată o întâlnire cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania.

El a vizitat sediul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia fără să facă vreo declaraţie presei, iar ziariştii n-au avut acces decât la intrarea în clădire.

Viktor Orban a intrat în clădirea universităţii în blugi şi cu o glugă pe cap.

Viktor Orban a fost aşteptat anul trecut la inagurarea sediului facultăţii pe care a vizitat-o joi, dar, deşi iniţial a fost confirmată prezenţa sa, el n-a mai sosit din cauza unor probleme de sănătate. Clădirea Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii Sapientia a costat aproximativ cinci milioane de euro şi costurile au fost suportate în cea mai mare parte de Guvernul Ungariei, dar şi din fondurile universităţii şi ale unor fundaţii ungare. Universitatea Sapientia este o unitate de învăţământ privată cu predare în limba maghiară, înfiinţată în anul 2001 şi cu facultăţi la Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, efectuează, în perioada 2-3 octombrie, o vizită în judeţul Cluj, ocazie cu care va inagura, vineri, o şcoală profesională finanţată de Guvernul  Ungariei şi va vizita localitatea Răscruci.

Distribuie:

Postaţi un comentariu