Vasile Dîncu va candida la Senat din partea PSD Cluj. El anunță deschiderea partidului spre oameni credibili, lideri în comunitate

Foto: Dan Bodea



Vasile Dîncu va candida pe listele organizației Cluj, pentru Senat. În prezent președinte al Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a afirmat că politica PSD este acum una de deschidere, de căutare a unor oameni credibili, recunoscuţi în comunitatea lor, context în care în ultima perioadă s-au înscris mai multe nume cu notorietate.

„Dacă folosești cuvântul «reformă» în România, lumea își scoate pistolul imediat, pentru că sună urât. Este vorba despre o politică pe care PSD o dezvoltă în viitor, în ceea ce privește resursele umane, deschiderea partidului pentru societatea civilă și căutarea, așa cum este normal, a unor oameni credibili. Unul dintre criteriile pe care le-am aprobat noi a fost cel a notorietăţii publice și al încrederii publice. Este normal să avem într-un partid oameni de toate categoriile, dar în primul rând orice partid are nevoie de lideri care să fie recunoscuţi în comunităţile lor. (…) Voi candida pentru judeţul Cluj, la Senat”, a declarat Dîncu într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Recent, Vasile Dâncu s-a referit la strategia sa pentru Transilvania în felul următor: „Partidul Social Democrat, în diversele lui variante, nu a acceptat, deși eu am scris de câteva ori această strategie, o strategie de mesaj pentru Transilvania. A considerat că dacă acceptă ideea că Transilvania este diferită, atunci noi putem pierde Transilvania. Toate studiile mele de-a lungul timpului, de 25 de ani, au arătat o diferență între ce urmăresc, în principal, din politică transilvănenii și bănățeni și sudul sau Moldova. Diferența este că în Transilvania oamenii vor libertăți. În sud și în Moldova, în zonele mai sărace, oamenii voiau redistribuire la buget, ajutor. Comunitățile lor chiar au nevoie de un ajutor material foarte important. Suntem hotărâți să lucrăm la o strategie pentru Transilvania, o strategie care să aibă dorințele ardelenilor, să aibă în ea tot ceea ce știu eu ca ardelean și știu și alții că este proiectul ardelenilor pentru o republică modernă. E un lucru ce nu s-a acceptat până acum”, a spus el într-un interviu pentru RFI.

Vasile Dîncu este sociolog, profesor universitar, a deținut mai multe funcții guvernamentale, iar între 2004 și 2008 a fost senator în Parlamentul României din partea organizației PSD Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu