Vasile Blaga: „Dacă există atâta democraţie în Ungaria, de ce nu este niciun reprezentant al românilor în Parlamentul de acolo?”

Vasile Blaga, la Zalău alături de Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă

Prezent, marţi seară, la Zalău, la prezentarea proiectelor de ţară ale celor doi candidaţi PDL pentru candidatura la preşedinţia României, Vasile Blaga, preşedintele Partidului Democrat Liberal, a ţinut să facă o „remarcă vizavi de relaţiile româno-maghiare”: „Suntem doi vecini, iar mai devreme sau mai târziu vom fi, totuşi, în Schengen, ceea ce va însemna că vom trece dintr-o ţară în alta prin fundul curţii. Dar asta nu înseamnă că PDL va renunţa, vreodată, la statul naţional unitar român. Şi asta v-o spun eu, cu nevastă unguroaică!”, a declarat Blaga.

Preşedintele PDL a apreciat că „nu mai există niciun alt stat european care să respecte atât de mutl minorităţile ca şi România”. „Ştiţi vreun alt stat în care să existe peste 20 de minorităţi reprezentate în Parlament? Şi dacă există atâta democraţie în Ungaria, de ce nu este niciun reprezentant al românilor în Parlamentul de acolo?”, a întrebat, retoric, el.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Aredelean says:

    1. pentru ca nu exista necesitate pentru un partid roman
    2. pentru ca nu sunt detui romani
    3. pentru ca la ei steagul romanilor are loc pe institutii publice (scoli primarii de ex din Gyula)

    Alta intrebare pe care nu si-o pune desteptul: cati romani din Ungaria vin inapoi sa traieasca in Romania???

Postaţi un comentariu