UDMR a sesizat FIFA cu privire la „atitudinea antimaghiară” a unor fani

Foto: realitatea.net

Conducerea UDMR Covasna a adresat o scrisoare Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), prin care solicită sancţionarea „atitudinii antimaghiare” a unor fani români prezenţi la meciul România – Ungaria (3-0), disputat vineri la Bucureşti, informează Agerpres.

Semnatarii scrisorii reclamă, printre altele, faptul că suporterii au scandat „Afară, afară cu ungurii din ţară” şi au afişat mai multe pancarte inscripţionate „1918”, anul unirii Transilvaniei cu România.

„Din păcate nu este vorba de cazuri izolate, ci a devenit o obişnuinţă în ultima perioada ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara. Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul, să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi urii”, se scrie în scrisoarea semnată de preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi deputatul UDMR Marko Attila.

Reprezentanții UDMR Covasna cer FIFA să ia o poziţie fermă, afirmând că aceste atitudini marchează în mod negativ comunitatea maghiară, stârnind sentimente de frică şi neîncredere în rândul membrilor acesteia.

Marko Attila a mai sesizat FIFA în primăvara acestui an cu privire la „excesele” naţionaliste ale unor suporteri români din timpul meciurilor Olanda – România şi CFR Cluj – Rapid Bucureşti.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Istvan - Satu Mare says:

    Aveti dreptate. Din pacate aceste evenimente sportive sunt pline de niste nationalisti din ambele parte in loc sa fie un joc fair play. E trist.

Postaţi un comentariu