Tokes Laszlo, reales preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania

Tokes Laszlo

Cu 128 de voturi “Pentru” şi trei “Abţineri”, eurodeputatul Tokes Laszlo a fost reales  președintele Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT). Obiectivul lui Tokes în noul mandat este obţinerea autonomiei de către minoritatea maghiară.

La Oradea a avut loc Adunarea generală A Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania, ocazie cu care a fost aleasă noua echipă a partidului.  Astfel, Krisztina Sandor a fost aleasă preşedinte, în timp ce Tiboldi Laszlo, Borbely Zsolt și Matis Jeno sunt vicepreședinți, iar președinte de regiuni este Nagy Jozsef Barna, pentru zona Partium, Gergely Balazs, pentru Ardealul de mijloc și Nagy Pal, pentru secuime.

‘Trebuie produsă o schimbare radicală în modul politic privind problema minorităților naționale în întreaga Europă. Obiectivul noului meu mandate are ca scop intensificarea luptei pentru obținerea autonomie ‘, a spus Tokes.

El a arătat că a rămas același ca și în urmă cu peste 20 de ani, când a fost unul dintre fondatorii UDMR și a propus de la bun început realizarea autoguvernării comunității maghiare din Transilvania, însă acum promovează cauza minorităților maghiare din întregul Bazin Carpatic, având în vedere că în UE nu sunt luate în considerare inițiativele minorităților.

‘În calitate de președinte al Consiliului de Autonomie a Maghiarilor din Bazinul Carpatic, în loc de a vorbi despre autonomia și cauza maghiarilor din Transilvania și aparte, cauza maghiarilor din Serbia, Slovacia etc, hai să vorbim de cauza noastră comună în crearea unui sistem complex și integrativ al autonomiei în întregul Bazin Carpatin cu sprijinul țării noastre mame, Ungaria. Sunt aproape 500.000 de cetățeni români care au solicitat dobândirea cetățeniei ungare’, a declarat Tokes. 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Szewkeres Ferenc(Francisc) says:

    íM PUN O SINGURÁ ÍNTREBARE OARE CE AU GÁSIT ÍN ACEST OM POPÁ DE CEL CARE STÁ PE DOU SCAUNE CÁND ÍN ROMÁNIA SE AMESTECÁ ÍN POLITICÁ ÍNFLUIENTAZÁ UNGURI SI CÁND VINE ÍN UNGARIE LA FÁL FACE ACEST OM ESTE CU DOU FETE CAUTÁ SÁ BAGE NUMAI NOD ÍN PAPURÁ OARE CE O SÁ FACÁ DACO PRIETENUL LUI ORBAN (ORSÓS) PERDE VOTARE ÍN2014 ATUNCIA UNDE ÍS MUTÁ BIROUL CÁCI ÍN UNGARIE PRECIS NO SÁ AIBÁ PÁCAT DE EL CÁCI A FÁCUT UN BINE LA POPORUL ROMÁN DE A DECLANSAT REVOLUTIE DAR ACUMA CRED CÁCI ACELAS LUCRU VREA SÁ FACÁ SI ÍN UNGARIE,DAR MAI VREAU SÁ SPUN UN SINGUR LUCRU SI SÁ FIE TOTE LUMEA ATENTÁ ÍN UNGARIE STÁM PE UN BUTOI PLIN CU PULBERE SI AVERTIZEZ PE CEI CARE VOR SÁ VINÁ LA VOTARE ÍN 2014 SÁ SE GÁNDEASCÁ BINE SÁ NU SE BUCURE PE ACEI BAN(FORINTI)CARE PRIMESC SI DACÁ CINEVA IS MAI ADUCE AMINTE CÁCI ÍN 1956 AM AVUT COLEGI CARE AU FOST ÍN UNGARIE SI CÁND SAU ÍNTORS ÍNAPOI IA ARESTAT ROMÁNI.

Postaţi un comentariu