Szilágyi Zsolt şi Toró T. Tibor şi-au anunţat demisia

Szilágyi Zsolt,  care a candidat la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunţat  astăzi că îşi va înainta demisia din conducerea PPMT, partid al cărui vicepreşedinte este în urma rezultatelor din primul tur al prezidenţialelor.

Această campanie a fost una de succes pentru că am introdus teme curajoase – cele ale regionalismului şi ale federalismului, în discursul politic românesc. O realizare este faptul că am stabilizat numărul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidenţiale am reuşit să mobilizăm aproape 53.000 de alegători”, a precizat Szilágyi Zsolt. „Pe de altă parte, nu am reuşit să avem o creştere semnificativă, drept pentru care îmi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia şedinţei care va avea loc sâmbătă, la Târgu Mureş”,  a afirmat Szilágyi.

Îmi asum răspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de când am acceptat să candidez. Desigur că vom face o analiză sinceră şi responsabilă a părţilor bune şi a celor rele din cadrul campaniei”, a concluzionat Szilágyi Zsolt.

Szilágyi l-a felicitat pe candidatul UDMR. Politica se măsoară în voturi, astfel că îl felicit pe Kelemen Hunor pentru rezultatul obţinut, chiar dacă l-am criticat pentru metodele folosite în campanie”.

În continuare, PPMT are ca sarcină susţinerea dreptului maghiarilor ardeleni şi din Ţinutul Secuiesc la autoguvernare, astfel că munca va continua. Partidul nostru nu a putut să contrabalanseze acţiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reuşit să convingem suficienţi alegători maghiari de faptul că politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă, coruptă,  astfel că mulţi nu s-au prezentat la vot”, a declarat Toró T. Tibor, preşedintele PPMT.

Preşedintele PPMT a afirmat că îşi asumă răspunderea pentru rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale şi îşi va înainta şi el demisia la şedinţa de sâmbătă.

În cadrul întâlnirii,  conducerea PPMT va decide ce candidat va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu