Sondaj IRES/ Victor Ponta, lider în clasamentul încrederii

În ciuda problemelor de imagine pe care le-a avut în ultimul timp, premierul României, Victor Ponta, conduce în topul încrederii românilor în personalitățile publice.

Şeful Guvernului se bucură de încrederea a peste 30 la sută din cei intervievaţi, conform unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Statistică (IRES) comandat de Digi 24 . El este urmat de Mihai Răzvan Ungureanu,  21 la sută dintre cei chestionaţi spunând că au încredere în liderul Partidului Forţa Civică.

Locul 3 este adjudecat de actualul preşedinte, Traian Băsescu, căruia unul din cinci români îi oferă vot de încredere. Elena Udrea, membru al Partidului Mişcarea Populară, este creditată de 14 la sută din cei care au răspuns la sondajul IRES.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu are, potrivit acestui barometru, un procent de încredere de 9 la sută. El este depăşit şi de liderul PPDD, Dan Diaconescu, se mai arată în sondajul publicat de Digi24.

Sondajul a fost realizat în data de 13 mai pe un eşantion de 1647 de persoane şi are o marjă de eroare de plus, minus 2, 5 la sută.

Distribuie:

Postaţi un comentariu