Sesizări ACL Cluj: ștampilă de vot dispărută și studenți ademeniți cu bani să voteze cu Victor Ponta

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Alianţa Creştin Liberală Cluj a depus duminică mai multe sesizări la Biroul Electoral Judeţean Cluj cu privire la o serie de incidente petrecute la secțiile de votare.

Unul dintre acestea a fost sesizat la secţia de votare Nr. 53, secţie localizată la Grădiniţa Zâna Zorilor, Strada Louis Pasteur, Nr. 12 din Municipiul Cluj-Napoca unde, preşedintele secţiei de votare, Cătană Viorica împiedica studenţii să îşi exercite dreptul de vot. În concret, studenţii care nu au domiciliul în Municipiul Cluj-Napoca au dreptul, conform legii, să voteze în orice secţie de votare, pe listele suplimentare. În schimb, doamna preşedinte Cătană Viorica îi împiedică pe studenţi să voteze la această secţie, din cauza numărului mare de votanţi arondaţi secţiei, prezenţi la vot în acel moment, direcţionând studenţii să îşi exercite acest drept la alte secţii de votare, se precizează în comunicatul transmis presei.

Cea de-a doua sesizare înaintată de către ACL Cluj către BEJ se referă la faptul că la secţia Nr. 2, localizată la Colegiul Economic Iulian Pop, strada Emil Isac, Nr. 19 din Municipiul Cluj-Napoca a dispărut o ştampilă de vot.

Totodată, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora în zona Complexului Studenţesc Haşdeu, mai mulţi studenţi au fost ademeniţi cu suma de 50 de lei pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, existând chiar liste pe care studenţii s-au putut înscrie, reprezentanţii ACL Cluj au formulat o sesizare telefonică la numărul de urgenţă al Poliţiei, 112, prin care s-a solicitat deplasarea unui echipaj în locaţia amintită mai sus, pentru a verifica veridicitatea acestor informaţii.

Postaţi un comentariu