Seplecan: Voința politică înfrânge legea la Cluj

MIhai Seplecan (foto Dan Bodea)

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan a reacţionat vehement la schimbarea sa din funcţie în şedinţa de ieri a CJ Cluj. Mihai Seplecan afirmă că această decizie este un “abuz”.

“Legislația în domeniu este clară: nu există nimic de urgență în schimbarea unui președinte de Consiliu Județean. Mai mult, există sentințe ale unor instanțe de judecată care stabilesc acest lucru, iar prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a confirmat public că a existat o procedură similară în cazul lui Ioan Oleleu și că atunci el a sesizat ilegalitatea produsă și l-a repus în funcția de vicepreședinte al instituției în termen de 4 zile de la comunicare, acele sentințe judecătorești fiind în legătură cu acel caz. Deși atât Direcţia Juridică cât și Secretarul județului au dat aviz negativ proiectului de HCJ promovat de către o majoritate ad-hoc de consilieri județeni, aceștia au hotărât că voința politică primează legii și au produs un abuz destituindu-mă. Faptul că am refuzat să accept ca, pe banii clujenilor, voința politică să producă abuz asupra legii m-a adus în situația de a fi executat politic, în dispreț față de lege, în dispreț față de bunul simț”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Mihai Seplecan.

Fostul preşedinte al CJ critică decizia luată de consilieri în legătură cu lucrările la drumulRăchiţele – Ic Ponor. “Deși Direcția Națională Anticorupție Cluj a stabilit, fără dubii, că 6, 6 milioane de lei au fost prădați în lucrările de la Răchițele – Ic Ponor, acești consilieri judeţeni au decis, imediat după destituirea mea abuzivă, ca prejudiciul să fie recuperat din buzunarul clujenilor. Indiferent de presiunile la care am fost supus în partid, nu am cedat și nu am acceptat ca semnătura mea să acopere abuzuri”, a mai spus Seplecan.

Acesta a a dăugat că va ataca decizia consilierilor. “Odată cu sesizarea abuzului la Instituția Prefectului Judeţului Cluj, astăzi sesizez și Contenciosul administrativ. Consilierii județeni au fost avertizați cu privire la consecințele faptelor lor, aceste avertismente sunt atât pe banda ședinței extraordinare, cât și în scris în cele două referate negative ale Direcţiei Juridice și ale Secretarului județului”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu