Seplecan se pregăteşte să preia cu drepturi depline funcţia de preşedinte al CJ

Foto: Dan Bodea

Consiliul Judeţean Cluj are, de luni, un nou vicepreşedinte, în persoana lui Mihai Seplecan (PNL), dar lucrurile şi aspiraţiile acestuia nu par să se oprească aici.

Surse politice spun că în şedinţa CJ de luna viitoare, Mihai Seplecan ar urma să preia şi atribuţiile funcţiei de preşedinte, de la Vakar Istvan. Acelaşi surse spun însă că între timp au intrat în vigoare prevederile noii legi privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, conform cărora aceştia sunt aleşi de consilierii judeţeni, nu direct de electorat, şi, astfel, Mihai Seplecan ar urma să devină preşedinte cu puteri depline, nu doar vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte, cum e acum Vakar Istvan.

Amintim că Mihai Seplecan a devenit vicepreşedinte după ce Ioan Oleleu (PSD) a demisionat din funcţia de vicepreşedinte, precum şi din cea de consilier judeţean.

Mihai Seplecan a fost ales, luni, în funcţia de vicepreşedinte în şedinţa CJ Cluj, cu 21 voturi pentru şi 8 împotrivă, el fiind singurul candidat pentru funcţia respectivă. Celălalt vicepreşedinte al CJ Cluj a rămas Horaţiu Cătărig (PNL), iar deocamdată vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte e în continuare Vakar Istvan (UDMR).

Pe 7 mai, vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu (PSD) a demisionat din funcţie. Acesta a invocat faptul că majoritatea PNL şi UDMR din CJ Cluj blochează toate proiectele pe care s-a angajat să le deruleze fostul USL, care a câştigat majoritatea în CJ Cluj, precum şi funcţia de preşedinte, vacantă acum după arestarea fostului preşedinte Horea Uioreanu (PNL).

Pe 6 octombrie 2014, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), care a demisionat, după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru corupţie.

Horea Uioreanu şi-a dat, pe 3 octombrie, demisia din funcţia de preşedinte al CJ Cluj, pe care o deţinea din anul 2012. La finalul lunii mai 2014, Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. În urma arestării sale, partidele care au consilieri în CJ Cluj au încercat în repetate rânduri să îşi aleagă propriul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, existând o luptă administrativă între PNL şi PSD în forul deliberativ judeţean. După ce PNL a reuşit să îl aleagă, cu ajutorul PDL, pe Mihai Seplecan în această funcţie, prefectul Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor judeţeni. Acest fapt a atras după sine repunerea în funcţie a foştilor vicepreşedinţi, respectiv Ioan Oleleu (PSD) şi Istvan Vakar (UDMR). Procedura aceasta s-a repetat de două ori, ceea ce a îngreunat activitatea administrativă a CJ Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu