România va ratifica până în 2015 Convenţia asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor

Deputatul social-democrat Aurelia Cristea a anunţat astăzi că România va ratifica până în 2015 Convenţia asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi ca urmare a unor demersuri întreprinse de parlamentarul clujean şi de Organizaţia de femei a PSD Cluj.

“25 noiembrie este Ziua Internaţională pentru Combaterea Violenţei împotriva Femeilor şi mă bucur să pot anunţa că România va ratifica, până în 2015, un document internaţional de importanţă majoră în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. De altfel, alături de colega mea Anca Mureşan, consilier local PSD, şi alături de femeile social-democrate din Cluj, am întreprins mai multe acţiuni în vederea atingerii acestui scop. În toamna acestui an, am organizat la Cluj Conferinţa regională privind ratificarea Convenţiei asupra prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, semnată în 2011 la Istanbul”, a declarat Aurelia Cristea, care este şi preşedintele OFSD Cluj.

Aurelia Cristea susţine că ratificarea Convenţiei trebuie privită şi ca un succes al sectorului neguvernamental care activează în acest domeniu specific. OFSD Cluj a adoptat în toamna acestui an la Cluj Rezoluţia cu privire la ratificarea documentului.

Prin Rezoluţie, OFSD Cluj se obligă ca, împreună cu femeile social-democrate şi femeile aparţinând altor orientări politice, dar care înţeleg pericolul pe care îl reprezintă violenţa de gen şi violenţa domestică, să întreprindă toate acţiunile legale şi politice care stau în puterea unei organizaţii de această natură, pentru a accelera procesul de semnare şi de ratificare de către România a Convenţiei de la Istanbul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu