Remus Lăpuşan: „Ponta va câştiga alegerile”

Remus Lăpușan / Foto: Dan Bodea

Reporter: Dle Remus Lăpuşan, cum analizați, cum vedeți că a fost primul tur al alegerilor prezidențiale în județul Cluj și ce vă așteptați în turul II ?

Remus Lăpuşan: Important este că Victor Ponta a câștigat alegerile cu peste 40%. Ne așteptam la un scor mai bun în primul tur dar cu siguranță vom recupera în turul al doilea iar Victor Ponta va câștiga alegerile. Din păcate rezultatul a fost alterat și de turismul electoral,   prin cei peste 51.000 de votanți care au votat pe listele electorale. În acest context am depus o plângere la Parchet prin care cerem verificarea listelor suplimentare.

Rep:Pe ce zonă de campanie electorală  ați investit mai mult?

RL: Discuțiile directe, faţă în faţă, cu cetățenii au fost cele mai abordate de către colegii din organizație, discuții prin care am reușit să prezentăm clujenilor cele mai importante investiții ale guvernului Ponta în județul Cluj și Transilvania: reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania, începerea lucrărilor la autostrada Turda-Sebeș, susținerea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj. Le-am amintit cetățenilor  faptul că  din cei peste 250 de km de autostradă finalizați în doi ani de guvernare Ponta, peste 150 se regăsesc în Ardeal, ceea ce demonstrează atenția de care se bucură regiunea noastră istorică. Nu în ultimul rând cred că a fost important să aducem aminte de reîntregirea pensiilor, salariilor tăiate abuziv, de creșterea ratei de absorbție a  fondurilor europene  de la 7% la aproximativ 40%, deblocarea subvențiilor pentru agricultură , reducerea TVA la pâine la 9% și multe altele.

Rep:  Ce ați schimbat în strategia pentru turul II ?

 RL: Intensificarea discuțiilor cu electoratul tânăr pe probleme specifice. Vedeți, și aici am adus aminte de câteva măsuri bune ale guvernării Ponta: susținerea creșterii numărului de locuri de muncă pentru tineri în România, adoptarea Legii Voluntariatului care reglementează participarea persoanelor fizice la activități de voluntariat, susținerea industriei IT și a programelor „Prima Casă” și „Prima Mașină”. Și mesajul dedicat pensionarilor a fost foarte important în această perioadă. De asemenea, ne-am completat mesajul politic cu nuanța liberală, Călin Popescu Tăriceanu fiind garanția continuării proiectului USL demarat în 2012. Este important că și alte forțe politice au ales să ne susțină în turul al doilea.

Rep: Cum l-ați descrie pe contracandidatul candidatului dvs, respectiv pe Klaus Iohannis?

RL: Lipsa unui proiect național și lacunele economice demonstrate în confruntarea directă cu președintele Victor Ponta sunt elocvente. Klaus Iohannis a dovedit că este nepregătit,   iar România nu are timp să crească un președinte care să învețe din mers cum se guvernează o țară!

Rep: Ce dificultăți ați avut în a explica, a vorbi oamenilor despre candidatul dvs?

 RL: Nu au existat reproșuri concrete ci doar niște stereotipii generate de resortul urii promovat de echipa de campanie a dlui. Klaus Iohannis. Să vă dau un exemplu: Cum poate fi asociat Victor Ponta cu comunismul când la Revoluție avea 17 ani ? Din fericire aceste strategii de dezinformare  nu-și vor atinge efectul scontat iar în 16 noiembrie vom avea primul președinte tânăr care nu a fost membru al PCR: Victor Ponta!

Rep: Credeți că această campanie electorală a creat rupturi adânci între dvs. Și cealaltă tabără (PNL și PDL) astfel încât să fie grea sau imposibilă colaborarea cu ei la nivel de județ după alegerile prezidențiale ?

 RL: PSD va susține toate proiectele utile comunității clujene. Prioritară este dezvoltarea socială și economică a județului și interesul cetățeanului.

Rep: Cum credeți că vor vota maghiarii în Cluj?

 RL: Vor vota un președinte responsabil care unește! Victor Ponta a avut o politică echilibrată față de comunitatea maghiară din România, de exemplu a lăsat secretarii de stat ai UDMR chiar și atunci când Uniunea nu se mai afla la guvernare. Președintele Ponta are o concepție europeană și este soluția viabilă pentru comunitatea maghiară din România.

Rep: Cât ați cheltuit în campanie la nivel de județ?

RL: De partea economică s-a ocupat mandatarul financiar care la finalul campaniei electorale va prezenta un raport.

Rep: Care credeți că va fi prezența la vot  în Cluj în turul II și cât credeți că va obține Victor Ponta în Cluj?

RL: Miza acestor alegeri este mare, astfel îi așteptăm pe toți clujenii la vot și sperăm că vor vota o Românie Puternică condusă de un președinte care să unească. Victor Ponta va câștiga alegerile iar în 16 noiembrie 2016 vom întări proiectul USL început în 2012: România Puternică.

Rep: De ce nu a venit Victor Ponta în județul Cluj în campania electorală?

RL: În ultimii doi ani de zile Victor Ponta a vizitat de foarte  multe ori județul Cluj, pot să spun că este chiar un județ privilegiat din acest punct de vedere. Ultima vizită a premierului la Cluj a fost aproape de începutul campaniei electorale când a vizitat șantierul Autostrăzii Transilvania. În ultimii doi ani Victor Ponta a venit la Cluj pentru fapte, iar marile investiții în infrastructură descrise mai sus cred că sunt dovezi al respectului pe care îl acordă Clujului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu