Radu Bica, eliberat condiționat

Radu Bica / Foto: Dan Bodea

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Radu Bica, va fi eliberat pe parcursul acestei zile din Penitenciarul Gherla, după ce Tribunalul Cluj a respins astăzi, 5 noiembrie, contestația DNA împotriva hotărârii de eliberare condițonată.

Procurorul de ședință din partea DNA a menționat că hotărârea pronunțată de comisia de eliberare este netemeinică, întrucât eliberarea condiționată este un beneficiu, nu o obligativitate și a cerut să fie fixat un alt termen pentru eliberarea condiționată a fostului vicepreședinte al CJ Cluj.

În timpul detenției, Radu Bica a prestat muncă în folosul comunității în afara peniteciarului, a urmat cursuri de calculatoare, a avut activități sportive și a primit 14 recompense pentru comportamentul bun, printre care trei vizite la familie acasă.

„Vă rog să țineți cont de munca și activitatea depusă pentru a ajunge aici. Îmi cunosc obligațiile prevăzute de Codul penal în caz de eliberare condiționată. Familia și prietenii mi-au fost aproape pe perioda detenției, astfel că îmi va fi ușor să mă reintegrez”, a spus Radu Bica, citat de clujust.ro.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și-a dus la îndeplinire două treimi din pedeapsa de cinci ani.

Sursa: clujust.ro

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu