Preşedintele PNL Baia Mare a fost demis

Graţian Taloş / Sursa foto: ziarmm.ro

Graţian Taloş, preşedintele Organizaţiei Municipale Baia Mare a PNL, a fost demis din funcţie la şedinţa Biroului Politic şi a Delegaţiei Permanente PNL Maramureş, care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Şomcuta Mare. Acesta a fost demis pe motiv că este de negăsit de două luni.

„A plecat în Statele Unite ale Americii şi nu se ştie dacă mai revine”, au precizat surse din cadrul PNL Maramureş.

Alegeri cu scandal

Alegerea lui Graţian Taloş, care a fost făcută pe data de 11 iunie a acestui an, a fost presărată cu numeroase scandaluri. „A fost o soluţie de compromis pentru PNL. Numărătoarea voturilor s-a făcut cum s-a făcut”, au precizat aceleaşi surse.

Mai mult, în urma neregulilor semnalate la alegerea lui Taloş, alegerile pentru funcţia de preşedinte a Organizaţiei Judeţene a PNL Maramureş, alegeri care erau programate la o săptămână după, au fost amânate cu doar o zi înainte de eveniment, iar PNL Maramureş verificat „la sânge” de şefii de la Centru.

Graţian Taloş a fost şeful Serviciului de Gospodărire a Apeloc Maramureş, funcţie din care a fost demis imediat după ce Ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Ana Varga, a vizitat Maramureşul.

Se caută un preşedinte interimar

În acest moment, şefia PNL Maramureş nu a fost prelută de un preşedinte interimar deşi interesul pentru această funcţie este foarte mare.

„Sunt mulţi în partid care îşi doresc această funcţie. Este una dintre organizaţiile cheie ale PNL Maramureş şi este normal ca să fie bătaie pentru ea”, au explicat sursele.

Până la finele acestei săptămâni, liberalii vor trebui să aleagă între Emil Marinescu şi Gavril Ardusătan, cei doi fiind „în cărţi” pentru a prelua interimar funcţia.

„Cel mai devreme alegeri pentru preşedinţia PNL Baia Mare se pot organiza la încputul lunii noiembrie pentru că trebuie respectată procedura”, a mai precizat sursa citată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu