Prefectul bistrițean Ioan Țintean, propus la conducerea Ministerului Economiei: „Am experiența necesară ocupării acestui post”

Numele prefectului bistrițean Ioan Țintean apare pe lista de propuneri pentru postul de Ministru al Economiei.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud a fost propus pentru ocuparea postului de Ministru al Economiei, după ce Varujan Vosganian a demisionat din această funcție. Informația este confirmată și de liderul PNL Bistrița-Năsud, Stelian Dolha, care spune că actualul prefect ar accepta bucuros postul.

În vârstă de 61 de ani, fostul lider al filialei locale a PNL și fost deputat de Bistrița, Ioan Țintean ocupă în prezent postul de prefect al județului din 24 decembrie 2012.  Numele lui Ioan Țintean pentru preluarea acestui portofoliu a fost propus de către colegiul PNL Cluj și cel din Bistrița și va fi adresată președintelui PNL, Crin Antonescu.

Contactat în această după-amiază de Transilvania Reporter, actualul prefect al județului Bistrița-Năsăud s-a declarat onorat de această propunere însă spune că șansele  de a prelua portofoliul de la economie sunt totuși reduse, în ciuda vastei sale experiențe în acest domeniu.

„Eu totuși nu cred că va fi cazul unei asemenea numiri. Sunt  colegi mult mai tineri decât mine care ar putea ocupa acest post. Eu sunt pe o listă de propuneri făcută și după ce, probabil, s-au studiat dosarele candidaților și s-a văzut că eu nu am avut niciodată probleme. Știu că am fost propus de colegii de la Bistrița și de la Cluj și le mulțumesc pentru această onoare”, a spus Ioan Țintean.

Actualul prefect a declarat că în cazul în care va fi totuși numit în postul de Ministru al Economiei, va prelua această funcție fără nicio reținere: „ Eu sunt un soldat disciplinat și dacă voi fi însărcinat cu această responsabilitate voi executa. Sunt în echipa cu domnul Crin Antonescu de mai bine de 16 ani. Am experiența necesară ocupării acestui post. Dar totuși nu cred că va fi cazul, pentru că probabil se caută oameni mai tineri. Pentru mine, această propunere  este o onoare”, a subliniat prefectul bistrițean.

Potrivit spuselor lui Ioan Țintean, numele noului ministru al economiei se va afla în cursul zilei de luni, după ședința Biroului Politic al PNL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu