PPMT: „Transilvania nu e colonia Bucureștiului”

La Cluj, circa 100 de persoane au participat la manifestație, desfășurată în zona Casei Matia/ Foto: Facebook

Partidul Popular Maghiar din Transilvania și Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania au organizat sâmbătă în peste 100 de localităţi din întreaga Transilvanie,  scurte manifestări pentru susţinerea regiunilor istorice și pentru autonomie.

În cadrul manifestărilor a fost citit documentul intitulat „Manifest transilvănean pentru regiunile istorice”. Textul este o formă de protest față de regionalizarea propusă de Guvern, pe baza celor opt regiuni de dezvoltare existente, formulă pe care PPMT o consideră inacceptabilă.

„Trebuie să afirmăm răspicat: Transilvania, această grădină a zânelor din Bazinul Carpatic, nu este o colonie a Bucureştiului! Părţile Transilvaniei – Partiumul, Banatul,  Maramureşul, Ţara Moţilor, Pământul Crăiesc şi Ţinutul Secuiesc – reprezintă o moştenire istorică ce aparţine tuturor popoarelor Ardealului, ele fiind regiuni naturale cu istorie și cultură specifică, tradiţii şi identitate proprie”, se arată în manifest.

Pe lângă cererile specifice maghiarilor, PPMT a avut un mesaj și pentru populația majoritară: „şi românii din Transilvania vor fi perdanţii acestei reorganizări forţate, impuse de sus. Obţinerea prin redistribuire de la Bucureşti doar a unei părţi a impozitelor şi taxelor încasate în Ardeal nu ne este suficientă. În plus, Transilvania susţine financiar
România de câteva decenii. Şi ce am primit în schimb? Ceva mai mult de 50 km de autostradă. Un sistem sanitar în pragul colapsului şi un sistem de învăţământ decăzut. O corupţie uriaşă ce întreţese întregul sistem administrativ de stat. Am
primit Balcanii în locul Europei.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu