PNL Cluj cere Guvernului Ponta să renunţe la ordonanţa privind aparteneţa politică a aleşilor locali

PNL Cluj se opune proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Ponta privind tolerarea şi încurajarea traseismului politic, prin care se intenţionează acordarea unui termen de 15 zile aleşilor locali pentru schimbarea partidelor din cadrul cărora au fost aleşi de cetăţenii români, în 2012. Anunţul vine după ce vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că această ordonanţă ar putea fi adoptată până la sfârşitul acestei luni.

Această „stingere a luminii de tip mafiot este practic o întrerupere oficială, aprobată de premierul Victor Ponta, a legalităţii în administraţia publică locală, precum şi a contractului politic şi moral ales-alegător. De ce este oare o urgenţă această modificare a legii şi de ce nu se propune prin mecanismul normal al dezbaterii publice în septembrie, ca proiect legislativ depus în Parlament? Îi este cumva ruşine candidatului Ponta cu practicile de tip „Cozmâncă redivivus” ale partidului clientelar PSD? Au cerut cumva această ordonanţă de urgenţă cetăţenii României? Este pe agenda lor?Acesta este oare modelul de politică, de viaţă publică şi de societate pe care Victor Ponta îl propune României, guvernată de îndemnuri grobiene de tipul „Băieţi, noi stingem lumina 15 zile, voi sunteţi liberi să deveniţi traseişti şi să furaţi voinţa alegătorilor!”? Însăşi ideea de termen limitat la 15 zile trădează ticăloşia acestui nou furt marca Ponta-PSD” se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei judeţene a liberalilor. PNL Cluj cere totodată cabinetului Ponta să renunţe la această intenţie.

Vicepremierul Dragnea a precizat sâmbătă la Bistriţa că scena politică a fost “tulburată” de liderii politici naţionali şi că nu este vina primarilor şi a consilierilor locali că nu se mai regăsesc într-un partid sau altul, motiv pentru care i s-ar părea “nefiresc” să se continue cu această situaţie. “90% dintre primarii care se gândesc să plece deja sunt trecuţi la unii sau la alţii. Au probleme cu consilierii locali din localitatea respectivă, deja cetăţenii au început să simtă asta. Cui foloseşte perpetuarea acestei stări extrem de complicate şi confuze? Nimănui. Eu sunt sigur că vor fi destui primari care se vor duce la PMP, la PLR, primari care s-ar putea să vină la PSD, sunt primari care s-ar putea să se ducă la PNL, la PDL. Este o forfotă foarte mare în rândul primarilor şi nu este vina lor, dar trebuie să le dăm această posibilitate”, a spus Liviu Dragnea. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu