PNL a decis să-l excludă din partid pe Seplecan

Mihai Seplecan / Foto: Dan Bodea

Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Cluj a decis, vineri, să-l excludă din partid pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, care este şi copreşedinte executiv al PNL Cluj, dar decizia finală va fi luată de Comitetul Director al organizaţiei judeţene.

„În şedinţa BPJ a PNL Cluj s-a discutat propunerea de sancţionare a lui Mihai Seplecan şi s-a decis excluderea din partid a acestuia. Din 63 de voturi exprimate, au fost 59 de voturi pentru excludere şi patru voturi nule. Decizia va fi înaintată, pentru validare, Comitetului Director Judeţean al PNL Cluj, care se va întruni în 6 noiembrie, după care, dacă va fi validată, va rămâne definitivă. Dacă rămâne definitivă, decizia va putea fi atacată de Mihai Seplecan în termen de zece zile la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL Cluj, iar dacă rămâne validată, va fi transmisă prefectului judeţului Cluj, care va emite ordinul de destituire a lui Seplecan din funcţia de consilier judeţean ceea ce înseamnă, automat, şi pierderea calităţii de preşedinte al CJ Cluj”, a declarat senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj.

El a mai spus că până la sfârşitul lunii noiembrie ar urma să  fie încheiată procedura de excludere din PNL a lui Mihai Seplecan şi că, apoi, preşedinţia CJ Cluj va fi preluată de consilierul judeţean Marius Mânzat (PNL).

Pe de altă parte, Marius Nicoară le-a cerut, joi, scuze clujenilor pentru susţinerea politică acordată preşedintelui liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan.

“Știu că a asuma o eroare făcută în trecut și, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor și simpatizanților este un fapt poate mai putin obișnuit în politica din Romania. Am reflectat îndelung asupra acestui gest deloc ușor pentru mine dar cred, nu lipsit de demnitate și onoare, de a recunoaște public greșeala de a-l fi susținut politic pe dl. Mihai Seplecan pentru funcția de Președinte Executiv al PNL-Cluj și, ulterior, de Președinte al Consiliului Județean Cluj, poziție care revenea , , vechiului PNL-Cluj’’ după unificarea PNL-PDL de anul trecut”, a declarant, într-un comunicat de presă transmis joi, Marius Nicoară.

Pe 16 octombrie, PNL Cluj a decis, în şedinţa BPJ, să înceapă procedura de excludere din partid a preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Pe 24 septembrie, conducerea PNL Cluj a decis să-i retragă sprijinul politic preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Pe 20 septembrie, senatorul Marius Nicoară, copreşedinte al PNL Cluj, îl acuza pe colegul său de partid Mihai Seplecan de faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Cluj, blochează proiectele judeţului.

Criticile lui Marius Nicoară veneau după ce, pe 11 septembrie, senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, a cerut demisia “de urgenţă” din funcţie a aceluiaşi preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (PNL).

Distribuie:

Postaţi un comentariu