PDL Sălaj ar putea susţine un candidat din Cluj la europarlamentare

Conducerea PDL Sălaj admite că un candidat din Sălaj pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare este un vis nerealizabil în acest moment, aşa că a trecut la negocieri.

Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 18 octombrie, până la 1 noiembrie, preşedinţii organizaţiilor judeţene din regiunea de Nord-Vest, împreună cu cu vicepreşedintele şi secretarul regional, vor trebui să stabilească o listă cu cinci propuneri de candidaturi pentru europarlamentare din această regiune, în vederea întocmirii listei naţionale.

Deputatul PDL a admis că „este, practic, imposibil să propunem un candidat din Sălaj pentru un loc eligibil”, aşa că promite să obţină „maximul profitului politic din această situaţie”. Mai exact, Bode a anunţat că a avut deja discuţii cu preşedintele PDL Cluj, Emil Boc, pentru susţinerea unui candidat comun, din Cluj, la europarlamentare. Una dintre condiţiile puse de PDL Sălaj în schimbul acestei susţineri este ca, după alegeri, europarlamentarul respectiv să deschidă la Zalău un cabinet, unde să angajaze doi tineri din organizaţia sălăjeană.

Lucian Bode a declarat că ia în calcul şi varianta de a propune un candidat din Sălaj, dacă va exista posibilitatea de a fi între primii 30 de lista PDL. Deputatul a precizat că are, deja, pe cineva în vedere, dar nu a vrut să spună despre cine este vorba. El a precizat doar că este vorba despre un tânăr, care vorbeşte mai multe limbi străine.

Distribuie:

Postaţi un comentariu