PDL-iștii bihoreni îl susțin pe Cătălin Predoiu pentru Președinția României

Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiţiei este candidatul preferat de democrat-liberalii bihoreni la alegerile prezidenţiale din 2014.

Sâmbătă au avul loc alegerile interne în Regiunea de Nord-Vest, în vederea desemnării candidatului partidului pentru Președinția României. Acestea s-au desfășurat în 46 de secţii de votare din 6 judeţe.

În judeţul Bihor au fost organizate șapte secții de votare, corespunzătoare colegiilor electorale uninominale, la Marghita, Sântandrei, Aleșd, Petrileni, Ceica, Cefa și Oradea

În urma centralizării preliminare a voturilor valabil exprimate de către membrii de partid prezenți la urne, candidatul Cătălin Predoiu  a obținut 89 % din opțiuni, în timp ce candidatul Gheorghe Falcă a fost creditat cu 10 % din preferințele electorilor PDL.

Conform datelor furnizate după închiderea scrutinului de către Birourile celor șapte secții de votare, în județul Bihor au fost prezenți la urne 5.732 alegători, reprezentând 75 % din numărul total de membri înscriși în liste.

Este pentru prima dată când candidatul PDL la Preşedinţia României este selectat prin alegeri interne în cadrul partidului. De asemenea, PDL este singurul partid care își desemnează într-un mod atât de transparent și democratic reprezentantul în cea mai importată competiție electorală  a țării.

Acest proces de selecție a fost declanşat la 26 octombrie 2013 – când s-au desfășurat alegerile interne în Regiunea de Nord-Est – și va continua în fiecare sâmbătă din următoarele 6 săptămâni prin scrutinuri regionale, ultimii chemaţi la urne fiind membrii PDL din Bucureşti, Ilfov și Diaspora, care vor vota pe 14 decembrie 2013.

După centralizarea tuturor rezultatelor, Cancelaria BPN al PDL va transmite Consiliului Național de Integritate, Statut și Litigii al partidului rezultatul votului, împreună cu procesele verbale din fiecare Secţie de votare, în vederea validării rezultatului final.

Va fi declarat reprezentant al PDL în alegerile din 2014 pentru Preşedinţia României acel candidat care a obţinut cele mai multe voturi din partea membrilor PDL la nivelul întregii ţări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu