PDL îi cere lui Coica să clarifice dacă este cercetat de ANI. Ce răspunde primarul

Claudiu Ardelean i-a adresat primarului Dorel Coica două întrebări deschise

Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, i-a solicitat joi, primarului Dorel Coica, preşedinte al filialei municipale a PSD Satu Mare, să clarifice public dacă este sau nu anchetat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Claudiu Ardelean i-a adresat, într-o conferinţă de presă, două întrebări deschise, precizând că aşteaptă răspuns tot public.

‘Domnule dr. Coica Dorel Costel, este adevărat că ANI vă cercetează pentru incompatibilitate, invocând dispoziţiile art.87 alin.1 lit.d din Legea nr. 161/2002, respectiv pentru faptul că, după validarea mandatului de primar, aţi apărat în continuare, timp de mai multe luni, interesele propriei societăţi ‘Dr. Coica’, din poziţia de administrator? Dacă da, de ce vă mai pierdeţi vremea în administraţia locală şi nu vă ocupaţi doar de afaceri în domeniul medical?’, a spus Ardelean.

Liderul PDL a precizat că deţine informaţii potrivit cărora Dorel Coica a renunţat la funcţia de administrator al societăţii la câteva luni după ce a fost validat primar.

‘Informaţia noastră este în sensul că, după ce i s-a validat mandatul de primar, în 2012, cu ştiinţă, sau fără ştiinţă, nu a renunţat la calitatea de administrator în propria societate, ceea ce, conform legii, care există din 2003, vizează o incompatibilitate între public şi privat. Informaţia noastră este că, ulterior, a rămas mai multe luni de zile în funcţia de administrator în propria societate, ceea ce în mod evident este o incompatibilitate pe Legea 161/2003. Din câte ştim noi, ANI a început cercetări în acest sens’, a mai spus Ardelean. 

În replică, primarul Dorel Coica afirmă că a renunțat în termenul legal la funcția de administrator și îi cere lui Ardelean să verifice cum se sortează gunoiul la groapa ecologică de la Doba.

”Am renunțat la funcție exact în termenul oficial, îi voi da domnului Ardelean o xerocopie după document. Nu mă cercetează ANI, pentru că nu are de ce, nu am fost administrator peste termenul legal. La un moment au declarat ca spus că am depus declarații false, au fost verificate și nu am niciun fel de probleme, nici cu ANI și nici cu DNA. În sugerez domnului Ardelean ca în calitate de șef al gropii de gunoi să verifice cum se face sortarea gunoiului menajer. Fiecare om dupa valoare, unul primar, altul șef al gropii de gunoi”, a declarat Coica.

Distribuie:

Postaţi un comentariu