Parlamentarii USL din Maramureş sar la gâtul Elenei Udrea

Sursa foto: rtv.net

Vizita făcută de liderii PDL în Maramureş, care a avut loc în 17 august, la Colegiul Director organizat în Baia Mare, nu a rămas fără consecinţe. Declaraţiile făcute de Vasile Blaga şi Elena Udrea i-au deranjat pe parlamentarii USl care au „sărit la atac”.

„Am adus în Maramureş, numai eu ca ministru, investiţii de peste 150 de milioane de euro. Astăzi, cereţi să vedeţi, dacă actualul Guvern un singur leu, unul măcar, a prins pentru un proiect în Maramureş… Am reabilitat aproximativ 230 de kilometri de drumuri judeţene, respectiv acestea au fost reabilitate sub semnatura mea, este vorba de aproximativ 13 milioane de lei”, a declarat Elena Udrea.

 Senatorul PSD Sorin Bota a reacţionat la declaraţiile fostului ministru.

„Niciun lider PDL nu ar trebui să aibă curajul să comenteze cu privire la starea infrastructurii rutiere din judeţul Maramureş. Încă se văd urmele dezastrului şi incompetenţei miniştrilor de transporturi ai PDL şi a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man. Dacă doamna deputat Elena Udrea spune că s-au dat bani în Maramureş, eu întreb unde au ajuns? Că în drumuri nu se văd. Este corect să spunem lucrurilor pe nume, dar să o facem până la capăt! Dacă e să fim corecţi, putem vedea că de un an am reuşit să finalizăm lucrările la DN 1C Dej – Baia Mare şi DN 18 Sighet – Moisei; sigur că acestea nu s-au făcut gratuit şi dacă mai era PDL la guvernare azi, acestea nu erau gata. Înca o dată îmi reafirm sprijinul faţă de Consiliul Judeţean Maramureş pentru a reuşi, în acest mandat, să îmbunătăţim starea drumurilor judeţene, iar în ceea ce priveşte drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, cu siguranţă vom reuşi să le avem modernizate!”, a precizat senatorul.

Şi deputatul social-democrat Florin Tătaru a taxat vizita Elenei Udrea în judeţul Maramureş, subliniind că aceasta nu face o diferenţă clară a zonelor turistice profitabile din ţară.

„Doamna Udrea ar fi trebuit să înveţe din lecţia de smerenie şi bun simţ maramureşan, care i-a fost predată pe tot parcursul vizitei. Dânsa nu cred că a învăţat nimic din această lecţie, doar un singur lucru: că portul maramureşan nu se asortează cu tocurile de 15 cm şi pentru asta a purtat o pereche de balerini. Ca fost ministru al turismului, doamna Udrea ar fi trebuit să ştie ceea ce figurează în toate statisticile – National Geographic, Discovery – că Maramureşul este, la fel ca şi Bucovina, pe podiumul destinaţiilor turistice din România, după litoral şi Valea Prahovei, şi ca atare, ca ministru PDL al Dezvoltării Regionale şi Ministrul Turismului, să dirijeze investiţii în Maramureş către infrastructura rutieră. În locul acestei atitudini responsabile şi profesioniste, Maramureşul s-a ales în plan turistic – ca de altfel o ţară întreagă- cu o siglă copiată de pe Internet pentru care Doamna Udrea a plătit milioane de euro. Iar acum vine şi ne spune că nu s-a facut nimic în ultimul an şi că nu avem infrastructură. Ba mai mult, că lumea în Maramureş o regretă. Nu Doamna Ministru, nu vă regretă nimeni, vă asigur cu toată sinceritatea. Poate aţi vorbit cu oglinjoara fermecată…”, a precizat Florin Tătaru.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu