Organizația Femeilor Social-Democrate a lansat Pactul pentru Demnitatea Femeii

De Ziua Internațională a Femeii, Organizația Femeilor Social-Democrate a lansat un document, ce prevede un set de principii și propuneri concrete privind recâștigarea demnității femeii, OFSD propunându-și ca până în anul 2020 să contribuie la îmbunătățirea statutului și vieții femei din România.

„În calitate de mame, soţii, bunici nu putem trece cu vederea peste greutăţile femeilor din România și condiția socială precară în care multe femei se regăsesc. Suntem încă ancorați, ca societate, în mentalităţi depăşite iar una dintre acestea a rămas discriminarea femeii, care are un impact social negativ, în lanţ, iar pentru a depăși aceste inegalităţi, pentru a putea schimba mentalităţi, OFSD a agreat un set de propuneri, de idei, de măsuri care vin în sprijinul femeilor” a declarat deputatul Aurelia Cristea, președintele OFSD Cluj.

Social-democratele din Cluj consideră că fiecare doamnă care se va implica în acestă luptă privind consolidarea rolului femeii în societate este un ambasador al acestui proiect, recâştigarea demnităţii femeii din România, determinând recâştigarea demnităţii întregii societăţi.

Organizația Femeilor Social-Democrate Cluj, ca susținător al pactului, lansează în dezbaterea locală acest set de principii și cheamă toți actorii sociali interesați să contribuie și să susțină această formulă consensuală, pentru a asigura femeii un statut meritat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu