Mircea Man (PDL): Regionalizarea USL va duce la haos administrativ

Preşedintele PDL Maramureş, deputatul Mircea Man / Sursa foto: informatia-zilei.ro

Preşedintele PDL Maramureş, deputatul Mircea Man a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea gândită de USL ar împovăra administraţiile judeţene, putând duce la blocaje în funcţionare şi, în final, la haos administrativ.

‘Dacă descentralizarea va funcţiona aşa cum gândeşte USL, din Bucureşti, adică o descentralizare făcută din pix, greul va fi dus de administraţiile judeţene, care vor fi obligate să contribuie la bugetul regiunii cu 80%. Ca fost preşedinte de Consiliu Judeţean stau şi mă întreb: unde vor găsi primarii oraşelor mici şi ai comunelor atâţia bani, care să facă plinul în rezervorul regiunii? Se vede clar că nimeni din Bucureşti nu se gândeşte la asemenea aspecte. Administraţiile judeţene din Transilvania cunosc foarte bine potenţialul financiar al fiecărei zone, încât puţini ar fi primarii care să poată contribui cu sumele cerute’, a spus Mircea Man. 

Pe de altă parte, preşedintele PDL Maramureş a mai spus că, în actuala situaţie economico-politică, şi-ar dori ca USL să nu se destrame.

‘Sincer, nu mi doresc destrămarea USL-ului în asemenea situaţie şi tare sunt curios cum vor ieşi din iarnă, cu toate problemele create de ei, arătând din plin că nu le pot gestiona’, a spus liderul democrat-liberal. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu