Mircea Man: CJ Maramureş ar trebui să evite împrumuturile bancare

Preşedintele PDL Maramureş, deputatul Mircea Man

Preşedintele PDL Maramureş, deputatul Mircea Man a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că administraţia judeţeană ‘greşeşte profund’ dacă susţine necesitatea cofinanţării unor proiecte de infrastructură apelând la un credit bancar.

‘ În momentul când te angajezi într-un credit, trebuie să ştii ce resurse ai pentru acoperirea împrumutului. Dacă CJ Maramureş accesează un credit bancar pentru a termina câteva proiecte investiţionale, cu siguranţă Guvernul îşi va lua ochii de pe judeţ, spunând că o problemă a fost rezolvată. Am fost acuzat mereu că am greşit, ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, pe o serie de proiecte, dar actualii şefi din administraţia locală uită că respectivele proiecte, inclusiv reparaţia drumului judeţean Baia Sprie – Bârsana a fost contractat, proiectat având studiu de fezabilitate înainte de anul 2008, moment în care eu am ajuns preşedinte al CJ. Proiectele erau cu o finanţare precisă şi nu te puteai abate de la prevederile finanţatorului. În asemenea situaţie, CJ Maramureş ar trebui să aibă propriul fond de rezervă din care îşi poate permite să susţină apariţia unor costuri suplimentare pe asemenea investiţii. A contracta un credit de câteva zeci de milioane lei fără să ştii marja de rambursare, mi se pare o greşală fatală’, a spus Mircea Man.

Liderul PDL Maramureş a infirmat faptul că amânarea reparaţiei DN 18, a drumului judeţean Baia Sprie- Bârsana (investiţie de 22 milioane euro, amânată), a Spitalului Judeţean de Urgenţă, a podului peste râul Someş în oraşul Ulmeni şi construcţia depozitului integrat pentru deşeuri menajere şi industriale ar fi fost un eşec datorat unor greşeli comise pe durata cât a ocupat funcţia de preşedinte al CJ Maramureş (2008-2012).

Deşi toate investiţiile se află în derulare, cu excepţia lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean Baia Sprie- Bârsana, conducerea CJ a anunţat recent că se află în termeni avansaţi de discuţie cu CEC Bank pentru contractarea unui credit din care să cofinanţeze lucrările suplimentare apărute la diferite investiţi de infrastructură.

CJ Maramureş ar putea să se împrumute de pe piaţa bancară cu aproape 60 milioane lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu