Klaus Iohannis, favoritul lui Boc la prezidențiale: „Îl voi susține cu toată convingerea”

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, “pare a fi candidatul PNL şi PDL” la prezidenţiale, iar el îl va susţine total, “cu toată convingerea”.

“Crin Antonescu a luat o decizie înţeleaptă de a nu mai candida la Preşedinţie. Iohannis porneşte cu prima şansă, dacă îşi va consolida drumul pe care se află acum, îl va bate pe Ponta la prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de acum înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut şi care cred că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil. Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă se va implica în campania electorală pentru Iohannis în contextul în care i se va cere acest lucru, Emil Boc a replicat: “Categoric da”. “Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Iohannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică”, a adăugat acesta.

Liderul PDL s-a arătat încântat de faptul că un edil ar putea candida pentru scaunul de la Cotroceni, în contextul în care primar general a fost şi actualul şef de stat, Traian Băsescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu