Kelemen: Proiectul privind Roşia Montană este în întregime anticonstituţional

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană este anticonstituţional şi nu va fi votat de Uniune, potrivit Medifax.  Comisia specială înfiinţată este “total inutilă şi nu are cum să aducă clarificări privind problemele de constituţionalitate” mai spune Kelemen.

Prezent la Arad pentru a participa la comemorările de 6 octombrie din Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, Kelemen Hunor a menţionat mai multe aspecte care ar fi neconstituţionale în această lege. “În primul rând, nu e nevoie de o lege pentru o astfel de exploatare minieră. Nu ai dreptul constituţional să dai o lege dedicată unei singure firme. Legea trebuie să fie cu caracter general, nu cu caracter particular pentru o firmă privată. Nu poţi să faci expropriere pentru utilitate publică, pentru că cine stabileşte care este utilitatea publică, când, de fapt, resursele sunt folosite şi beneficiarii sunt cei care investesc, deci o firmă privată”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a mai afirmat că în acest proiect sunt “vreo şase, şapte derogări de la alte legi în vigoare şi care necesită anumite proceduri şi avize”. “Nu poţi stabili în lege că trebuie să primească firma aviz în termen rezonabil. Ce înseamnă acest termen, o zi, un an, zece ani? O altă problemă este ce face comisia aceea specială, care credem că este total inutilă şi nu are cum să aducă clarificări privind problemele de constituţionalitate şi de fond”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Vladimir.Su says:

    Zilele acestea, suntem interesati de proteste. Ni se ofera, pe tava, chiar de media acuzata ca nu o face. Pentru ca exista Fb, pentru ca exista cunostitne care participa. Si mai exista amuzamentul de a constata, mediac, schizofrenia unui premier care, simultan, se lupta cu aliatul lui. Si iata cum un brand de proiect incepe sa devina un subiect: o localitate istorica.
    Faptul ca reusim sa constatam ca ne-au innebunit nu inseamna decat ca da, planam lin, mai sus decat cei care fac spectacol mediatic, asa cum scrie si Victor Ciutacu.

    http://www.obiectiv.info/ro-ia-montana-zbor-deasupra-unui-cuib-de-cuci_19551.html

Postaţi un comentariu