Gheorghe Funar prevesteşte anexarea Ardealului de către Ungaria

Funar susține că anul viitor se pregăteşte Dictatul de la Bruxelles, care prevede ca Ardealul să fie anexat Ungariei

Aflat în Baia Mare pentru o întâlnire cu membrii PRM Maramureş, preşedintele formaţiunii politice a adus acuze grave Ungariei. Potrivit acestuia, Ungaria doreşte anexarea Transilvaniei şi acest lucru este programat să se întâmple în viitorul apropiat. „Se pregăteşte anul viitor Dictatul de la Bruxelles, care prevede ca Ardealul să fie anexat Ungariei”, a declarat Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare.

Potrivit liderului naţionalist, Ungaria îşi pregăteşte deja de ani buni „terenul” pentru această anexare şi ar acţiona pe două planuri: acordarea de cetăţenie maghiară gratuită românilor care solicită acest lucru şi revendicarea prin acte false a imobilelor din România. În ceea ce priveşte acordarea dublei cetăţenii românilor, Funar se declară îngrijorat şi spune că vina le aparţine doar guvernanţilor români care nu se gândesc la consecinţele ulterioare.

„Până în prezent sunt peste 3.500.000 de români care s-au dus în Ungaria şi şi-au luat cetăţenia ungară. Zilnic, în 920 de localităţi din Ungaria se dă cetăţenia la mii de români, fără ca aceştia să cunoască limba sau să aibă vreo legătură cu Ungaria. Din păcate, vina este a guvernanţilor români. Statul maghiar oferă gratuit cetăţenie şi paşaport, iar acest paşaport le conferă drept de muncă românilor oriunde în Europa, iar pensionarii primesc pensii duble în Ungaria”, a subliniat preşedintele PRM.

Din declaraţiile făcute de preşedintele PRM în Baia Mare reiese că aproximativ 35% dintre proprietăţile imobiliare din Ardeal le-ar aparţine deja ungurilor şi bisericilor ungureşti.

„Deocamdată au ajuns să aibă circa 35% din proprietăţile imobiliare din Ardeal. Cele mai multe le-au dobândit prin acte false, cărţi funciare incomplete prezentate la instanţe sau comisii de retrocedare”, susţine fostul primar clujean. Acesta susţine că Statul Român nu ar datora nimic Ungariei şi optanţilor maghiari care revendică proprietăţi în România, deoarece în perioada 1923 – 1930 s-ar fi constituit un fond agrar la o bancă elveţiană unde Statul român ar fi achi8tat în coroane echivalentul a peste 100 de tone de aur acestor petenţi. „Nu le-aş da nimic, sunt buni de băgat la puşcărie”, declară acesta.

Acuzaţiile liderului PRM merg şi mai departe cu exemple concrete.„la Alba Iulia, în Cartierul cetate, în afară de Muzeul Unirii, toate celelalte clădiri şi terenurile de sub ele aparţin Ungariei sau bisericilor ungureşti. La Cluj Napoca, răposatul viceprimar Boroş a întocmit într-o duminică seara împreună cu reprezentantul Arhidiecezei romano-catolice de Alba Iulia, de mână, o listă cu vreo 60 de imobile, documentul l-a semnat, ştampilat, dar nu l-a înregistrat nicăieri în primărie. Luni reprezentatul Arhidiecezei s-a dus cu ea la Bucureşti, marţi s-a întrunit comisia specială pentru retrocedări condusă de un bicepreşedinte UDMR şi au primit toate cele 60 de clădiri din zona centrală a municipiului”, susţine Gheorghe Funar.

Acesta a mai precizat că în acest moment Primăria Cluj Napoca achită în fiecare an chirii pentru acest e imobile de 500.000 de euro, cea din Oradea 600.000 de euro, iar cea din timişoara 1.000.000 de euro pentru nouă clădiri de licee şi colegii şi patru spitale.

Pentru a stopa acest fenoment, Gheorghe Funar susţine că a făcut plângeri la toate Parchetele de pe lângă Tribunalele din Ardeal, la Procurorul General al româniai dar şi la DNA, iar cercetările sunt în desfăşurare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. level attila says:

    NOI MAGHIAII DIN ARDEAL , NU VREM ,ANEXAREA LA UNGARIA ! VREM AUTONOMIE TOTALA ALATURI DE ROMANI ,TIGANI ,SASI SLOVACI,EVREI .DAR FARA SPECIMENTE GEN FUNAR !!!!!!!!!!!!!

  2. level attila says:

    DACA NU-MI PUBLICATI COMENTARIUL SUNTETI INPARTIALI SI NEDEMOCRATICI , ATATA VA TINE CARACTERUL !

  3. level attila says:

    TRAIASCA FUNAR !

  4. xyz says:

    Vorba lui in urechea Domnului! Asa sa fie!

  5. jaky tractoristu" says:

    Astea nu-s noutati,d-le Funar!Toata mapamodul stie ca ungurii are vise umede cand vine vorba de Ardeal!
    Traiasca PRM!

  6. Niculae says:

    Si noi romanii vrem o Transilvanie libera,autonoma si prospera,alaturi de toti ardelenii,maghiari,sasi,tigani si ceilalti !!!

  7. Adrian says:

    Diferentele culturale si de perceptie sunt diferite in Transilvania, fata de celelalte regiuni ale Romaniei. La randul lor si oamenii sunt diferiti. Desi sunt roman, imi doresc autonomia acestei regiuni. Vrem sa luam propriile decizii in Transilvania si sa gospodarim noi insine, prin mijloacele noastre. Ne-am saturat de ‘jocurile’ si coruptia de la Bucuresti. Pe noi nu ne reprezinta nimeni acolo. La fel ca mine, gandesc si alti romani. Si nu este vorba de separarea regiunii de Romania; vrem autonomie: sa ne stabilim singuri sistemul de organizare si conducatorii, legile carer ne guverneaza.
    In 2014 nu va fi niciun dictat la Bruxelles, iar Transilvania va ramane mereu in Romania.

  8. musafir says:

    Adrian, nu stiu daca Transilvania va ramane mereu in Romania (conform planului Huntington, nu va ramane), dar stiu ca ne-am saturat atat de Bucurvesti, cat si de Budapesta.

    Transilvania, un nou stat in Europa Centrala.

Postaţi un comentariu